Predstavitev kandidatk in kandidatov SDS v 5. VE
LokalnoPolitikaSlovenijaVolitve

Slovenska demokratska stranka je predstavila svoje kandidate za poslance v 5. volilni enoti. Odlični kandidati, ki kot poslanci v DZ lahko spreminjajo stvari na bolje.

V Celju so se danes dopoldne predstavili kandidati SDS za državnozborske volitve v peti volilni enoti. Iz povedanega  in iz njihovih predstavitev se da razbrati, da je vlada premierja in predsednika SDS Janeza Janše delala dobro in učinkovito. Kandidati  želijo nadaljevati s takšnim delom,  menija pa tudi  da politični prostor v Sloveniji potrebuje bolj prijazno komunikacijo. Več  kvalitetne komunikacije več in bolje bo za vse.

Jelka Godec, državna sekretarka v KPV in kandidatka za poslanko

mag. Marjan Ferjanc

Listo SDS sestavljajo in bodo stranko zastopali  na volitvah za poslance v DZ RS naslednji:  podpredsednica SDS in državna sekretarka Jelka Godec, aktualna poslanca Lidija Ivanuša in Franc Rosec.  Damjan Muzel, Marjan Ferjanc, Dragica Sternad Pražnikar, Jože Jelen, Simon Dobaj, Boštjan Konečnik, Stašo Lodrant in Alenka Helbl se v boj za poslanski sedež v DZ spuščajo  iz »baze« in željo predstavljati svoje sredine na najboljši možni način. Vsak izmed njih  s svojimi izkušnjami da lahko največ za svoje ljudi in Slovenke in Slovence  nasploh.

Dragica Sternad Pražnikar, kandidatka iz Polzele VO 5

Damjan Muzel iz Frankolovega

 

 

 

Listo in imena  na njej tvorijo kandidatke in kandidati, ki imajo izkušnje, znanje in voljo ter vztrajnost. Eni so to že pokazali, drugi se bodo potrdili da prepričajo čim več potencialnih volivcev oziroma državljanov in državljank, da s njihovo pomočjo lahko živijo in se počutijo bolje. Tudi delo v zadnjih dveh letih v katerem ima SDS vključeno največ svoje znanja in potenciala, samo  potrjuje da so vredni zaupanja.

Savinjsko šaleški štirje v boj za poslanske sedeže

Jelka Godec, aktualna državna sekretarka in kandidatka je  na vprašanje zakaj kandidira odgovorila  zato ker je veliko stvari krenilo v zadnjih dveh letih na bolje ter da je potrebno še nekatere stvari dokončati druge pa začeti reševati. To so na področju demografije in problematike starajočega se prebivalstva, na področju kmetijstva oziroma ukinitve sklada kmetijskih zemljišč, razbremenitev gospodarstva  in posledično temu plač ter povezovanja med gospodarstvom in izobraževanjem.

Mag. Marjan Ferjanc, kandidat iz Celja

Celjski kandidat mag. Marjan Ferjanc,  pravi da kandidira  tudi zato ker je potrebno ohraniti demokratične  standarde  in odnose  v naši družbi. Nikakor se ne more sprijazniti z nasilno komunikacijo v družbi. Pri gradnji demokracije in ohranjanju njej prvin moramo vztrajati. Kor dolgoletni direktor Celjske bolnišnice pa želi da pride do dokončanja nadomestne gradnje Celjske bolnišnice, ki se vleče od leta 2008, kje bi naj bili dokončana leta 2014 pa se ni zgodilo. Končno odstraniti vse ovire in zaključiti ta projekt do leta 2027, kot pravi. Še več je teh razlogov zakaj in tudi kako to narediti. Le zaupati je treba v tisto za kaj se bo  in tudi ostali zavzemali.

April je mesec, posebej pa 24. april dan,  ko bo veliko želja in idej kaj vse  narediti drugače in bolj v naši družbi dobilo možnost da v nekem normalnem obdobju postanejo realnost

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno