koronavirusSlovenija

Slovenija v oranžni fazi? Se obetajo nova sproščanja?

Vlada bo danes na seji obravnavala epidemiološko stanje v državi. Glede na to, da se država uvršča v oranžno fazo, se nam obetajo nova sproščanja?
Slovenija v oranžni fazi?
Sedemdnevno povprečje števila potrjenih okužb s koronavirusom je v torek znašalo 737, s čimer se ob 649 hospitaliziranih bolnikih država uvršča v oranžno fazo protikoronskih ukrepov. Trenutno so v državi vse regije oranžne, razen obalno-kraške, ki je rumena, in primorsko-notranjske, ki je rdeča.

O morebitnem novem sproščanju ukrepov bo vlada predvidoma odločala danes popoldan. Glede na podatke je pričakovati, da se bodo odprle meje regij, je pa vodja strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar v ponedeljek napovedala, da bodo rdeče regije verjetno ostale zaprte. Najslabše kaže primorsko-notranjski, zasavski in savinjski regiji, medtem ko je epidemiološka slika najboljša v primorsko-notranjski regiji.

Od tega tedna je sicer dovoljeno zbiranje do 100 ljudi na shodih. S tem je vlada sledila odločitvi ustavnega sodišča, ki je v četrtek začasno zadržalo izvajanje vladnega odloka v delu, ki začasno prepoveduje prireditve, shode in zborovanja. Tako bi lahko vlada danes sprejela odločitev, da bodo tudi druge prireditve dovoljene za do 100 ljudi, je za STA pojasnil minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

   

vir: e-maribor

Mogoče vam bo všeč