koronavirusSlovenija

Slovenija je v oranžni fazi! Odpiranje gostinskih teras po vsej državi!

Slovenija je v oranžni fazi. To je pomembna novost v boju z epidemijo. S ponedeljkom se torej, (neuradno) odpirajo terase gostinskih lokalov po vsej državi.

Slovenija je v oranžni fazi

Vlada odloča o ukrepih za omejitev epidemije covid-19. Glede na epidemiološko sliko je pričakovati sproščanje in prehod v oranžno fazo vladnega semaforja. To med drugim pomeni odprtje teras lokalov še v preostalih regijah, odprtje trgovin v celoti in sprostitev gibanja med regijami. V statističnih regijah Podravska, Koroška, Savinjska, Zasavska, Posavska, Jugovzhodna Slovenija, Osrednjeslovenska, Primorsko-notranjska in Gorenjska se pod določenimi pogoji dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov ter ponujanje nastanitvenih storitev v nastanitvenih obratih pod pogojem testiranja potrošnikov. V statističnih regijah Pomurska, Goriška in Obalno-kraška se pod določenimi pogoji sprošča tudi opravljanje gostinske dejavnosti znotraj gostinskih obratov in ponujanje nastanitvenih storitev v nastanitvenih obratih.

Prehod je v izjavi za STA potrdila tudi vodja svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar. “Zaenkrat se nadaljuje sproščanje glede na faze po semaforju. Glede na to, da prehajamo v oranžno fazo, se sprošča po protokolu za oranžno fazo,” je dejala.

Odprtje teras in prepoved odloka o gibanju med regijami je potrdil tudi voditelj oddaje Tema dneva na Nova24TV, Luka Svetina.

D.K.

Mogoče vam bo všeč