SlovenijaŠportTurizemV fokusu

Slovenija je pripravljena na gostovanje kolesarske dirke po Italiji

Predstavništvo STO v Italiji je v sodelovanju z destinacijsko organizacijo Doline Soče v sredo, 4. maja, organiziralo novinarsko konferenco za italijanske medije v Milanu. Predstavili so promocijske aktivnosti vezane na kolesarski športni dogodek Giro d’Italia in Giro-E 27. maja.

Slovenija je pripravljena na gostovanje kolesarske dirke po Italiji

Slovenska etapa dirke po Italiji je ponovno odlična priložnost za promocijo Slovenije kot destinacije odličnih aktivnih doživetij. Slovenska turistična organizacija ob gostovanju dirke v Sloveniji v sodelovanju z destinacijsko organizacijo Doline Soče izvaja promocijske aktivnosti za krepitev prepoznavnosti Slovenije kot destinacije za aktivna, še posebej pa kolesarska doživetja.

Aljoša Ota, vodja predstavništva STO v Italiji, je izbranim novinarjem najpomembnejših italijanskih tiskanih in spletnih medijev predstavil Slovenijo kot trajnostno naravnano butično destinacijo in podal pomembne informacije vezane na promocijske aktivnosti v sklopu kolesarske dirke po Italiji. 27. maja bodo slovenski navijači pozdravili 19. etapo 177 kilometrov dolge trase Giro d’Italia, ki bo potovala tudi po Sloveniji. Ta se začne v Marano Lagunare in konča v Santuario di Castelmonte v Italiji, udeležence pa bo popeljala tudi med zelene hribe in planote Doline Soče.

Direktor Turizma Doline Soče Viljem Kvalič je v nadaljevanju predstavil aktivnosti Doline Soče vezane na ta izjemni športni dogodek, logistične priprave in promocijska orodja.  Predstavil je tudi aktivnosti spremljevalnega dogodka Giro-E, kjer kolesarji tekmujejo z e-kolesi, ki bo imel štart v Kobaridu 27. maja v jutranjih urah.

Prisotni novinarji so se seznanili z vsemi podrobnejšimi informacijami vezanimi na Giro d’Italia v Sloveniji. Pomembno objavo vezano na Giro je že objavil medij Il Sole 24 Ore. Članek si v italijanščini lahko preberete na povezavi.

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/19483-slovenija-je-pripravljena-na-gostovanje-kolesarske-dirke-po-italiji?utm_campaign=si-may22-pr-tta-17&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-may22-pr-tta-17#

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija