Zaključek majskih sejemskih dni (foto: VTC)
Dogodki in prireditveGospodarstvoLokalnoprometSlovenijaV fokusu

Sejma Avto in vzdrževanje ter Gospodarska vozila in logistika sklenila svojo prisotnost na letošnjih majskih sejmih. Znova čez dve leti.

Zdaj sta se na celjskem sejmišču  že zaključila še dva od treh majskih strokovnih sejmov. Od srede do petka je potekal sejem KOMOT, sejem komunalne opreme, ravnanja z odpadki in vodne tehnologije. Od četrtka do nedelje pa dva največja sejma avto – transportne industrije, Gospodarska vozila in logistika ter Avto in vzdrževanje. Predstavilo se je 105 razstavljavcev iz šestih držav: Avstrija, Hrvaška, Italija, Nemčija, Poljska, Slovenija. Zastopali so 300 blagovnih znamk.

 

Prvi sejem KOMOT je postavil dobre temelje za naslednje sejme, ki bodo potekali bienalno. Razstavljavci komunalne opreme so lahko predstavili vse svoje proizvode, inovacije in vse dobre rešitve za številna vprašanja in tematike področja komunale. Obiskovalci so lahko podrobneje spoznali vozila za odvoz in zbiranje odpadkov, cisternska vozila, samonakladalce, prekucnike, mline in stroje za razred odpadkov, sortirne linije, komunalne zabojnike, pometalne naprave in vozila, drobilce ter razne tehnologije za čisto vodo in njen nadzor.

Komot(foto: VTC)

Sejem Gospodarska vozila je predstavil lahka, srednja in težka gospodarska vozila. Med drugim smo lahko spoznali in videli tudi DAF-ov »Mednarodni tovornjak leta«. DAF-ova serija nove generacije XD je namenjena predvsem gradbeništvu ter distribuciji. Tovornjake DAF v Sloveniji zastopa Cordia d.o.o. iz Medvod. Sejem je ponujal tudi na ogled pnevmatike, dvigala, goriva, maziva in olja, rezervne dele, navigacijske sisteme.

 

Sejem Avto in vzdrževanje so obiskali vsi, ki se poklicno ukvarjajo ali jih zanima avtoservisna dejavnost in avtomobilizem. Podjetja so predstavila opremo za avtomehanične, avtokleparske in avtoličarske delavnice ter za vulkanizerje. Ponujali so avtomobilske rezervne dele, izdelke iz gume in pnevmatike, orodje, avtoelektroniko, olja, maziva ter naprave za pretok olja in podmazovanje, avtokozmetiko, izdelke za nego vozil in naprave ter opremo za čiščenje.

Predstavniki zbornic in sekcij s področja logistike..(foto: VTC)

Številni obiskovalci in razstavljavci so se lahko prepričali, da so strokovni sejmi izjemno pomembni, saj so lahko na enem mestu sklenili več dogovorov, naročil in vzpostavili številne kontakte ter predstavili podjetje številnim kupcem. Z raznimi tesnimi vožnjami in simulatorji pa so lahko tudi konkretno preizkusili, kaj jim razstavljavci ponujajo. Hkrati so potekali tudi številni obsejemski dogodki, kot so strokovna predavanja, predstavitve in spoznavanje inovacij na posameznem področju.

5. dan dogajanja na sejmu(Foto: Celjski sejem)

Veseli tudi izredno visok in profesionalen nivo pri prirediteljih, ki z vso zavzetostjo in vnemo so vsak čas na razpolago kako razstavljavcem tako tudi obiskovalcem sejmov.  To še dodatno navdaja vse vpletene, da pridejo in prav tukaj dajejo na ogled svoje dosežke, polagajo svoje upe in sklepajo poslovne dogovore. Kar je tudi glava naloga sejemskih prireditev. Glede na videno in doživeto,  vse prej omenjeno je tudi v resnico tako.

Glede na bienalno  naravo majskih sejmov, naslednjič bodo prirejeni na   pomlad leta 2025.

Vane T. Costa

Vir: celjski sejem &vtc

Foto: vtc@ celjski sejem

 

 

Mogoče vam bo všeč