Sejem Agritech bo kamlu odprl svoja vrata
Dogodki in prireditveGospodarstvoGospodarstvoSlovenijaV fokusu

Sejem Agritech-obiščite ga, ni greh: “Po dveh letih spet na ogled dosežki na področju kmetijske opreme in mehanizacije”

Pa ga imamo, sejem Agritech namreč.  Prvi v letošnjem letu. Čez natanko 14 dni bo na celjksem sejmu bo vrata odprl 4. strokovni sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije ter kmetijskega repromateriala AGRITECH, ki bo potekal med 1. in 4. februarjem na Celjskem sejmu. Sejem je bienalni.  Strokovni je ker je namenjen tistim ali predvsem tistim ,ki se ukvarjajo z kmetijstvom, gozdarjem  pravzaprav je panožni sejem. Glede na to da je to strokovni sejem je številka 25 tisoč obiskovalcev,  ki je  bila dosežena zelo lepa številka. Želja za letošnje leto je podobna, ne bodo se branili tudi še večjega obiska.

Poleg  že omenjene kmetijske (traktorji, plugi, trosilci, škropilnice in ostalo ter gozdarske mehanizacije (cepilniki drv, motorne žage, gozdarski vitli, prikolice, dvigala, zaščitna oprema…)  bo na sejmu za videti  in spoznati  še  dokaj  obširno ponudbo repromateriala za kmetovalce, gozdarje, sadjarje in vinogradnike, kot so semena, gnojila, škropiva, zaščitna sredstva in ostalo. Skratka,   razlog več da se  obišče prvi letošnji sejem.

Posebnost sejma Agritecha, ki je namenjen tehnološko napredni kmetijski in gozdarski mehanizaciji je, da gre za edini strokovni sejem na tem področju v Sloveniji, ki poteka v zimskem času. Tako in zato ker je v tem času največ možnosti se pravočasno pozanimati o potrebah, in ob morebitnem sklenjenem poslu, tudi pravočasnost za morebitno dobavo prepotrebnega stroja za delo v spomladanskih in poletnih mesecih.  Sejem bo  zasedel šest velikih dvoran Celjskega sejma, del sejemskega razstavnega prostora pa bo tudi na zunanjih površinah največjega in najsodobnejšega sejmišča v Sloveniji. Zadnji sejem ki so ga gostili marca 2022, je  v petih dneh izjemnega dogajanja zabeležil rekorden obisk, razstavljavci so  odhajali zadovoljni z več  uspešno sklenjenimi  posli.

Na letošnjem sejmu bodo gostili 105 direktnih razstavljavcev in 350 blagovnih znamk.

Ponudba  bo dopolnjena  z vsebinsko bogatimi dogodki, z prikazi delovanja strojev  ter z preizkusi vožnje ali upravljanje s stroji. V spremljevalnem programu bodo tudi dogodki za najbolj zahtevne obiskovalce z predavanji in predstavitvami najbolj aktualnih problematik v branži.  Na sejmu je kot novost ocenjevanje s strani obiskovalcev. Svoj trenutke in kotiček bodo imeli tudi predstavniki iz Zveze  slovenske podeželske mladine kakor tudi iz dveh strokovnih šol.

Veliko koristnega  in potrebnega na enem mestu, ob pravem času, za vse ki to potrebujejo in z tiste ki hočejo vedeti več.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč