Vir: Avaz.ba
EvropakoronavirusSlovenija

Sebastian Kurz: Avstrija bo cepiva nabavlja tudi iz Rusije !!

Potem ko je iz Nemčije prispela novica, da je bil na Bavarskem odobren predhodni nakup “Sputnika V”, je tudi avstrijski kancler potrdil, da njegova država sledi tej poti.

Sebastian Kurz je danes izjavil, da se zavzema za nabavo ruskega cepiva proti koronavirusu, ker bi to močno pospešilo načrt cepljenja, za pomemben napredek pri cepljenju s tem cepivom pa je navedel Madžarsko in Srbijo.

Kurz je na vprašanja državljanov prek videa prek Instagrama odgovarjal na vprašanje o nakupu cepiva in ali naj država zagotovi več denarja za nakup več cepiv, dejal je, da to ni mogoče, ne zaradi denarja, temveč zaradi možnosti nakupa cepiva.

Pojasnil je, da se Avstrija trenutno pogaja o nakupu ruskega cepiva “Sputnik V”.

“Ponujamo vam nakup enega milijona odmerkov cepiv ‘Sputnik V’. To bi nam zelo pomagalo. Podpiram ta sporazum in o tem se trenutno dogovarjamo v vladi. Milijon odmerkov bi znatno pospešil naš načrt cepljenja” – je poudaril Kurz.

Na prošnjo Evropske agencije za zdravila (EMA) je spomnil, da je že večkrat kritiziral počasnost te ustanove.

“Že več držav uporablja cepivo Sputnik, na primer Madžarska in Srbija, ki imajo zaradi tega prednost v postopku cepljenja. To rešuje življenja in državljanom vrača svobodo” – je dejal.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa