Drevesna hiša v Celju(ZCC-Robert Hostnik)
Dogodki in prireditveGospodarstvoLokalnoSlovenijaTurizem

Še kako prav: »Celje na turistični borzi v Berlinu«

ITB Berlin se bo prvič po letu 2019 znova odvil v živo, pri čemer bo dogodek tokrat namenjen izključno poslovni (B2B) javnosti.

Tudi v  Zavodu Celeia Celje so se odločili, da Celje in njegovo turistično ponudbo predstavijo na enem najpomembnejših dogodkov v branži, turistični borzi ITB Berlin. Predstavitev bo, skupaj z ostalimi podjetji in partnerji na stojnici Slovenske turistične organizacije, potekala od torka, 7. do četrtka, 9. marca 2023.  Na slovenskem razstavnem prostoru se bo pod okriljem STO predstavljalo 28 destinacij in ponudnikov, v ospredju predstavitve pa bodo kultura in kulturna doživetja.

 

Turistična borza v Berlinu sodi tako po pomenu kot po velikosti v vrh turističnih borz. Osredotoča se na turistične trende in letos, še bolj kot doslej, na B2B prodajo ter mreženje med obstoječimi in potencialnimi poslovnimi partnerji.

foto: STO

In letos, prav letos, je pravi čas za ujeti vlak, na katerem smo se vozili v skorajda v »zadnjem vagonu« priložnosti, da se vrnemo na pozicije iz predkoronskih  časov  in na ugodnih valovih se  morda  še bolj prebijati v ospredje glede na prednosti,  ki jih imamo in znanja, ki ga premoremo. Brez iskanja zasilnih izhodov ter morebitnih improvizacij.

»Celje se bo v Berlinu predstavilo kot eden od 28 razstavljavcev na slovenskem razstavnem prostoru. Za to smo se odločili, ker želimo destinacijo še intenzivneje promovirati na evropskem turističnem zemljevidu. Izpostavili bomo naša mestna doživetja, največje atrakcije, nove produkte ter aktualno kulinarično znamko Okusi Celja,« je pred odhodom v nemško prestolnico povedala mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje ter dodala, da se bodo v treh dneh trudili vzbuditi interes za obisk Celja pri novih poslovnih partnerjih, predvsem tistih, ki iščejo mestne destinacije za zahtevnejše turiste kot so ljubitelji zgodovine, in kulture, kot tudi tiste, ki sodijo v skupino aktivnih raziskovalcev in si obisk Celja lahko privoščijo kot aktiven city-break s številnimi zelenimi doživetji na Celjski koči, Šmartinskem jezeru in v Mestnem gozdu. V slednjem se med drugim nahaja največja drevesna hiša v Sloveniji.

Nemčija predstavlja enega najpomembnejših emitivnih trgov slovenskega turizma. Lani so nemški turisti ustvarili 18 odstotkov vseh prenočitev tujih turistov v Sloveniji in s tem zasedli prvo mesto med vsemi tujimi gosti. V letu 2022 smo zabeležili skoraj 1,8 milijona prenočitev nemških turistov, kar je bilo 68 odstotkov več kot leta 2021 in 18 odstotkov več kot v doslej rekordnem letu 2019.

 

Po končani predstavitvi v Berlinu v Zavodu Celeia Celje v marcu načrtujejo še druge promocijske aktivnosti, in sicer na sejmu Ferienmesse na Dunaju (16.-19. marec 2023), v Zagrebu na sejmu Place2Go (24.-26. marec 2023) in v Celovcu na sejemskem dogodku Freizeit (31. marec-2. april 2023).

Slovenija in Celje  ter vsi drugi morajo ujeti in uloviti že dolgo iskani veter v  krila in tudi ostati čim dlje v letu,  v ugodnih razmerah ter  se uglasiti  tako da to sozvočje med priložnostmi, danostmi, znanju in prepoznavanja pravih potreb za vse ostane čim dlje. Slovenija mora in sme  biti destinacija in država kjer je polno kar bi želeli kaj lepega doživeti.

Vane T. Costa

Vir: zcc&sto&vtc

 

 

 

 

 

Mogoče vam bo všeč