Knjigobežnice v Celju
KulturaLokalnoSlovenija

Še eno priznanje za MO Celje: “Mestna občina Celje še naprej branju prijazna”

Mestna občina Celje je bila uspešna pri prijavi za podaljšanje naziva branju prijazna občina. Danes smo na Ministrstvu za kulturo prevzeli priznanje in naziv za nadaljnja štiri leta.  In hvala bogu, da je temu tako.

Priznanje za MOC

V letu 2018 je Mestna občina Celje pridobila naziv branju prijazna občina iz naslova sodelovanja na javnem natečaju, ki ga skupaj z Ministrstvom za kulturo in Skupnostjo občin Slovenije izvajajo v Združenju splošnih knjižnic. V letošnjem letu je prav tako oddala   prijavo za podaljšanje naziva in je  bila pri tem uspešna. Pri prijavi  je bil  izpostavljen   projekt Knjigobežnice. Z namenom spodbujanja in dviga bralne kulturne so bile  postavljene knjižne izmenjevalnice, omarice za knjige, ki so dostopne na javnih mestih v vsaki mestni četrti in krajevni skupnosti  in tako bile  ustvarjene točke, kjer so knjige dosegljive vsakomur, omogočena pa je tudi njihova menjava.

Priznanje

Slavnostna podelitev nazivov je bila danes na Ministrstvu za kulturo. Udeležili sta se Tanja Oprešnik z Oddelka za družbene dejavnosti Mestne občine Celje in Polonca Bajc Napret, direktorica Osrednje knjižnice Celje.

Bravo Celje!

Vir in foto: moc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura