Zdravniki v bolnicah: foto: Pixabay
LokalnoSlovenijaV fokusuZdravje

SB Celje: “Umik soglasij zdravnikov iz Celja prične učinkovati po 30 dneh od prejema umika.”

Že predvčerajšnjem je iz sindikata FIDES prišlo obvestilo o  preklicu soglasij ter da so temu  najbolj naklonjeni v vzhodnem delu države in v Izoli.

Na  sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov  Fides so že včeraj povedali, da je bil odziv zdravništva množičen. “Po do sedaj zbranih podatkih je umike soglasij podpisala že več kot polovica zdravnikov,” so zapisali včeraj. Ob tem je Polh povedal, da so preklicu soglasij najbolj naklonjeni v vzhodnem delu države. “Najbolj goreči zagovorniki so v Slovenj Gradcu, Celju, Ptuju, pa tudi v Novem mestu,” je povedal in dodal, da so preklic množično podprli tudi v Izoli.

V Sindikatu FIDES so še naprej nezadovoljni z odnosom vlade do stavke in načinu pogajanja. Niso navdušeni nad  pogajalci z »drugoligaško« pogajalsko  posadko.  Po mnenju sindikata  ministrica za zdravje sodi za pogajalsko mizo.

Zdravnice in zdravniki bodo na novo pridobljeni prosti čas namenili družinam. “Vlada pa naj ta čas nameni za razmislek o prioritetah«.  Obenem je bilo navedeno kje ta umik začne veljati takoj,  kje pa odložilno.  V SB Celje pa, po poročanju osrednje TVS, celo  70 %.

Demanti!

Včeraj je v medijih zaokrožila informacija, da ima v Splošni bolnišnici Celje umik soglasij zdravnikov za nadurno delo takojšnji učinek.

Iz SB  Celje  nam sporočajo, da ta informacija ne drži.  Umik soglasij zdravnikov prične učinkovati po 30 dneh od prejema umika.

Ali bo to  pogajalska »jara kača« in izčrpavanje z neskončno dolgim in neproduktivnim pingpongiranjem ter kazanjem vladnih »mišic«, bomo videli. Vemo pa da gre za dolgoročno in v napačno smer degradiranje in destrukcijo zdravstva  v škodo končnega uporabnika, pacienta.

Ali bo vlada vladala in obvladovala sebe ali pa peljala zdravstvo in zdravstveni sistem v prepad bomo videli. Nihče noče biti priča  razpadanju in propadanju zdravstva!

Vane T. Costa

Foto: Pixabay

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno