foto: splet
Črna kronikaLokalnoprometSlovenijaV fokusu

Kronika: “Koroška voznica pregloboko pogledala v kozarec, povzročila prometno nesrečo in zbežala.”

Vsak je pogumen dokler se kaj ne zgodi. Ob neustreznem ravnanju pa strah dobi krila in te ponese in odpelje na napačno stran. To se je zgodilo z koroško voznico. Kje »konzumirala« tolikšne količine alkohola da je  lahko napihala več kot je »potrebno«, pa zaenkrat nismo uspeli izvedeti.

Kaj se je  zgodilo?

Kot se da dognati iz poročila PU Celje, pravijo,  da so policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem  včeraj obravnavali voznico osebnega vozila, ki je okoli 15. ure, medtem  ko je šla v vrtec po otroka, povzročila prometno nesrečo in odpeljala s kraja. Voznica je na Ravnah na Koroškem, v blagem levem ovinku izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala z vozišča ter trčila v prometni znak. Policista sta pri obravnavi prometne nesreče našla registrsko tablico, ki je v trčenju padla z vozila. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče sta z voznico,  ki sta jo dobila na njenem domu,  opravila razgovor. Ker je kazala očitne znake alkoholiziranosti sta ji odredila preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je pokazal, da je imela 0,88 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznici  so odredili strokovni pregled in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje.  Sledi obdolžilni predlog.

Kaj za dodati?

Mnogo in malo. Ob takšni uri in z takšno količino popitega alkohola, povrhu vsega še dvig otroka iz vrtca. Ali bo to  pustilo travmo na otroka  in mu ostalo kot epizoda ki se mu bo vračala in ponavljala ob podobnih situacijah, ne vemo, vemo pa da v kolikor ima ta »gospa« vest,  ki jo lahko peče, bo zagotovo naredila korak v smeri korekcije svojega vedenja in odnosa do alkohola. Seveda, če ni prepozno za  popravek samo z vestjo in ne bo potreben  drugačen način  za odpravo morebitne zakoreninjene  slabe navade.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč