Glavni hodnik SB Celje
LokalnoSlovenijaV fokusuZdravje

SB Celje: “Boljša je samoomejitev obiskov, krajši čas bo, kot pa režim, ki bo uporaben in počasen”

Epidemija gripe v naši regiji se še vedno ne umirja. Internistični bolnišnični oddelki in Oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja v SB Celje  so povsem polni, zasedenost nekaterih je zaradi uporabljenih zasilnih ležišč celo višja od 100 odstotkov, poročajo iz bolnišnice.

 

Zaradi tega so primorani dnevno povprečno 25 bolnikov, ki pomoč poiščejo v urgentnem centru, hospitalizirati izven infektološkega in internističnih oddelkov, kjer bi bili sicer obravnavani. Bolnike z dihalno stisko so prav tako  primorani hospitalizirati na proste postelje drugih oddelkov, ki v času zagotavljanja neprekinjenega zdravstvenega varstva nimajo lastnega dežurnega zdravnika, saj svojo specialnost v tem času zagotavljajo s pripravljenostjo od doma. Zaradi epidemije gripe so zato močno zaostreni pogoji za strokovno varno obravnavo vseh hospitaliziranih bolnikov. Da lahko zadostijo potrebam prekomernega števila bolnikov z gripo, zdravnike prerazporejajo z njihovih rednih delovišč in s tem pride do zmanjševanja obstoječe elektivne dejavnosti (program specialistično ambulantne dejavnosti in diagnostike).

Omejitve so!

Še enkrat velja  opozorilo  na omejitev obiska pacientov. Obiskovalce, ki v skladu z omejitvami še lahko prihajajo v bolnišnico prosimo, da to storijo v omejenem številu in le če so zdravi, brez znakov prehladnih obolenj. Dodatne okužbe hospitaliziranih pacientov z respiratornimi boleznimi in gripo namreč otežujejo proces zdravljenja v bolnišnici in daljšajo obdobje hospitalizacije.

Bolj se upoštevajo napotki prej se gre iz izrednega stanja ven. Občani, svojci,  imejte  pred očmi zdravje vaših bližnjih, znancev in vseh,  ki jim z svojo začasno odsotnostjo in ne obisku SB Celje pomagate.

Vane T. Costa

Vir: sbc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno