vlom v avto-simbolična slika
Črna kronika

»Samopostrežna uporaba tujih avtomobilov se ni obnesla. 18 letni državljan BIH pridržan«

V noči iz sobote na nedeljo 18-letnik v Celju poškodoval dve vozili ter nekaj drugih stvari. V nedeljo zjutraj so v Celju obravnavali 18-letnika, ki je poškodoval dve vozil in več drugih stvari.

18-letni državljan Bosne in Hercegovine,  ki bi naj bil za bivanje začasno prijavljen v Celju in  ki je bil krepko pod vplivom alkohola,  je v nedeljo zjutraj, na delno ograjenem parkirišču podjetja na Ipavčevi ulici v Celju, v katerega je poskušal vlomiti, opazil vozilo v katerem so bili kontaktni ključi ter ga odpeljal. Med vožnjo je trčil v drugo parkirano vozilo in ga v celoti poškodoval. Ko vozilo, s katerim je povzročil trčenje ni bilo več uporabno, je poskušal odpeljati še eno vozilo, vendar so mu to preprečili policisti Policijske postaje Celje, ki so prišli na kraj. Med manevriranjem je trčil še v vrata podjetja, v ograjo in v več palet.

Zoper 18-letnika, ki je bil po dejanju pridržan, sledi kazenska ovadba zaradi odvzema motornega vozila in poskusa vloma. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, vožnje pod vplivom alkohola, nepravilnega premika in drugih cestno prometnih prekrškov, sledi zoper njega še obdolžilni predlog.

 

Epilog slabe kopije »filmskega« poskusa, žal neveščega, se je slabo končal za zelo verjetno  posnemovalca akcijskih, nizkoproračunskih  ameriških filmov se je klavrno zaključil. Ali bo to v bodoče poskušal, ne vemo oziroma se nismo uspeli »dokopati« do tako zaupne informacije.
Zagotovo se bo še dolgo »praskal« po tilniku…

 Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč