posnetek Košnice iz zraka Foto-splet
Lokalno

Kmalu še lepše in kvalitetnejše življenje na Košnici pri Celju: začenja se rekonstrukcija 710 metrov dolgega odseka lokalne ceste v Košnici

Mestna občina Celje bo v ponedeljek  pričela  z rekonstrukcijo 710 metrov dolgega odseka lokalne ceste Košnica pri Celju. Gradbena dela bo izvajalo podjetje AGM Nemec, d. o. o., zaključena pa bodo predvidoma v juliju 2022.

 Na lokalno cesto je priključenih več javnih poti, ki služijo kot dostopne ceste do individualnih stanovanjskih objektov. Vozišče je v slabem stanju in preozko, zato pri   MO Celje verjamejo, da bo rekonstrukcija dela ceste bistveno pripomogla h kakovostnejšemu življenju domačinov. Zagotovila bo prometno varnost za vse udeležence v prometu, tudi za pešce, za katere bodo na celotni trasi zgradili enostranski pločnik. Vozišče bo razširjeno za meter in pol, tako da bo po zaključku del široko pet metrov in bo omogočalo varno srečevanje nasproti si vozečih vozil. V sklopu projekta bodo obnovili in dogradili tudi javno mešano kanalizacijo ter obnovili javni vodovod, izvedli plinovod, javno razsvetljavo in telekomunikacijsko omrežje.

 

Rekonstrukcija bo potekala od križišča z glavno cesto Celje – Laško do transformatorja pri Sušinu, kjer se bodo gradbena dela tudi začela. Celoten projekt bodo izvedli v več fazah. Najprej bo rekonstruiranih  300 metrov dolg odsek ceste od transformatorja pri Sušinu v smeri proti glavni cesti v dolini, zato bo promet na tem območju oviran, občasno tudi zaprt. V času, ko cesta ne bo prevozna, bodo uredili obvoz. Krajane bodo o spremembah prometnega režima sproti in pravočasno obveščali v vseh fazah projekta. Domačine in vse voznike prosijo za razumevanje in strpnost.  Glede na fazno obnovo potrpljenje bo to  nujno.

Gradbena dela so ocenjena na 1.058.412,85 evrov z vključenim DDV. Denar za to nujno potrebno naložbo, ki so jo prebivalci Košnice pri Celju težko pričakovali, so  na MO Celje zagotovili v občinskem proračunu.

Glede na že dosedanji  dober sloves Košnice kot odlični primestni lokaciji za bivanje s tem bo naselje dobilo dodatne atribute, ki jim bodo lahko v ponos in veselje, predvsem pa za kvalitetno bivanje in življenje njenih krajanov.

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno