Deskanje na snegu na Rogli-foto
SlovenijaŠport

Optimističen zaključek sezone: Marec na robniku in v zraku. Rogla vabi 16. marec je dan za vas!

Pred marčevskim zaključkom sezone svetovnega pokala so se danes na spletni novinarski konferenci s »sedmo silo« družili naši alpski deskarji in deskarke, ki so v prvem delu sezone tekmovali v svetovnem pokalu. Prva tekma svetovnega pokala »rejserje« po olimpijskih igrah (paralelni slalom) čaka naslednji konec tedna (12.3.) v italijanskem Piancavallu, nadaljevali bodo v sredo 16. Marca na domači Rogli (paralelni veleslalom) in zaključili 19. Marca v nemškem Berchtesgadnu (paralelni slalom). Poleg deskarjev »na robniku« pa bodo marca aktivni tudi deskarji »v zraku«.

Svetovni pokal se bo nadaljeval v Italiji, pri nas v Sloveniji in v   Nemčiji

V italijanski  Piancavallo bo potovala moška trojka Tim Mastnak, Rok Marguč in Žan Košir. Paralelni slalom na prizorišču, ki je prvo tekmo svetovnega pokala gostil januarja 2020 (lani je tekma odpadla), bosta izpustili Sara Goltes in bronasta olimpijka Gloria Kotnik.  Zato pa bo Kotnikova, ki se je v tej sezoni posvetila izključno olimpijskemu paralelnemu veleslalomu,  bo znova v akciji na domači Rogli kjer ji ne bo manjkala bučna podpora. Tam bo nastopila tudi Goltesova, »zimzeleni« moški trojki Mastnak-Marguč-Košir pa se bo na domači tekmi pridružil še Jernej Glavan V  Berchtesgadnu  bo sezono zaključila omenjena moška olimpijska trojka. Z izjemo Marguča, ki se po nastopu na FIS tekmah v Italiji ubada s poškodbo noge, moški te dni (pogoji so odlični!) že trenirajo na Rogli, Marguč in Košir pa sta premor po olimpijskih igrah (za 26. februar predvidena tekma v Moskvi je bila že pred časom odpovedana) izkoristila tudi za slalomski trening v Pinacavallu.  Žan  se intenzivno pripravlja Rogli pod budnim očesom svojega  trenerja.

Svetovni pokal pa na prizorišču naslednjega svetovnega prvenstva (Bakuriani, Gruzija) že ta konec tedna nadaljujejo deskarji prostega sloga. Danes so v snežnem parku, ki ga je pripravila ekipa podjetja Schneestern (so tudi »avtorji« olimpijskega snežnega parka v Pekingu) deskarke in deskarji opravili prvi uradni trening. Slovenci (Urška Pribošič, Naj Mekinc) na tej tekmi ne bodo nastopili.

 

Da se le izteče optimistično in v duhu in razpoloženju ki so ga ustvarili  med potekom olimpijskih iger  in potem. Vsi ki ste dovolj blizu in vas ta adrenalinski šport pritegne,  vabljeni 16. marca na Roglo, da skupaj z nami spremljate tekmo svetovnega pokala v deskarskem paralelnem veleslalomu.

 

Vir:  sloski&nk@vtc

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija