Vir: Avaz.ba
EvropaPolitika

Rusija je odpoklicala veleposlanika v Washingtonu

Rusija je danes po izjavi ameriškega predsednika Joeja Bidena o Vladimirju Putinu odpoklicala veleposlanika v Washingtonu.

Prav tako je namestnik predsednika odbora za zunanje zadeve Sveta Ruske federacije Vladimir Džabarov dejal, da komentarji ameriškega predsednika Joeja Bidena na ruskega predsednika Vladimirja Putina niso sprejemljivi in ​​takšne izjave ne ustrezajo nobenemu politiku, zlasti na takem položaju.

Za TASS je komentiral Bidenovo izjavo, ki je pritrdilno odgovoril na novinarsko vprašanje, ali Putina šteje za “morilca”, in mu dejal, da bo “plačal za vmešavanje v lanske ameriške predsedniške volitve”.

“Kar zadeva Bidenove izjave o našem predsedniku, mislim, da jih ni vredno omenjati, ker si noben politik na tej ravni ne more privoščiti takšnih stvari” – je dejal Jabarov.

V komentarju Bidenove izjave, da lahko Rusija in ZDA sodelujeta pri vprašanjih skupnega interesa, je Jabarov poudaril, da Američani doslej še niso naredili nobenih korakov k sodelovanju, čeprav je Moskva na to pripravljena.

“Upam, da bo to prej ali slej razumel in da bo Biden previdneje izbiral besede” – poudaril je Jabarov.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa