Slovenija

RTV ima novega generalnega direktorja!

Programski svet Radiotelevizije Slovenija je na seji odločal o imenovanju novega generalnega direktorja. Tako ima RTV novega generalnega direktorja.

RTV ima novega generalnega direktorja

Na razpis za novega generalnega direktorja RTV, so se prijavili sedanji generalni direktor Igor Kadunc, direktorica Televizije Slovenija Natalija Gorščak in predsednik nadzornega sveta Andrej Grah Whatmough, ki so ga sicer ob obeh neuspelih poskusih razrešitve Kadunca omenjali kot kandidata za vršilca dolžnosti. Za Natalija Gorščak, se je na veliko govorilo, da naj bi bila nastavljena iz strani leva politike, samozvane koalicije KUL- V prvem krogu glasovanja ni nihče izmed treh kandidatov dobil potrebne večine 15 glasov. Grah Whatmough je prejel 14 glasov, Gorščakova 7 glasov, Kadunc pa 6. Ena glasovnica je bila neveljavna. Nato je potekal drugi krog glasovanja, v katerem se je odločalo med Grahom Whatmoughom in Gorščakovo. Prvi je prejel 18 glasov, Gorščakova 9.

Dosedanji predsednik nadzornega sveta Andrej Grah Whatmough, bo tako 24. aprila postal novi generalni direktor RTV Slovenija.

D.K.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija