EvropaLokalnoSlovenijaVečzanimivo

Romun po Evropi z španskim avtom

Policisti  Policijske  postaje za izravnalne ukrepe PU Celje so sinoči na avtocestnem počivališču Zima obravnavali  30-letnega romunskega voznika, španskega osebnega vozila.

V postopku z njim so ugotovili, da je bilo vozilo  ukradeno, voznik pa je uporabljal ponarejeno prometno dovoljenje. 30-letnega  Romuna smo pridržali, vozilo pa zasegli. V nadaljevanju bo kazensko ovaden zaradi suma storitve kaznivih dejanj ponarejanja listin in velike tatvine.

Še vedno se ne moremo znebiti vtisa, da so nekateri prišli na »svoj«  kriminalni račun z prihodom oziroma z vstopom v EU. To posebej velja za Romune. Poleg tega jih je v tem času iz države odšlo več kot dva milijona, od tega skoraj osemdeset odstotkov v Italijo, se je dobršen del njihovih »razvejanih« mednarodnih aktivnosti prenesel po širni Evropi. Med temi je tudi ta »modus operandi« delovanje na avtocestah, konkretneje na vozliščih in počivališčih ob njih. Pretežno z krajo goriva,  avtomobilov ter izsiljevanje za denar. 

Tudi takšni »španci« se najdejo. ki slabo obvladajo svoj jezik.  Tokrat je policist imel sedmi čut ali dober policijski »nos«.

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa