Vir: Avaz.ba
EvropakoronavirusV fokusu

Nemčija podaljša “lockdown” do 7. marca !!

Predstavniki nemške zvezne in deželne vlade so se nocoj odločili, da bodo sedanji strogi zapiralni ukrepi podaljšani do 7. marca z nekaterimi koncesijami, na primer odprtjem frizerskih salonov v začetku marca.

“Stanje z incidenco se je od zadnjega srečanja izboljšalo. Prebivalcem se želim zahvaliti za njihovo vedenje, ki je prispevalo k izboljšanju razmer. Vendar želimo še zmanjšati pojavnost in zato smo razširili sedanje ukrepe” – je nocoj po videokonferenci s premieri zveznih dežel dejala nemška kanclerka Angela Merkel.

Poudarila je, da je trenutno najpomembneje preprečiti širjenje mutiranih sevov virusa, ki so se pojavili v Nemčiji, poroča Hina.

“Nadaljnji ukrepi so povezani z mutacijami virusa, katerih širjenje moramo za vsako ceno preprečiti. Zelo pomembno je, da do sredine marca spremljamo razvoj širjenja mutiranih virusov, da se izognemo tretjemu valu” – je dejala nemška kanclerka.

Od 1. marca bi morali frizerski saloni imeti dovoljenje za delo s strogim upoštevanjem higienskih ukrepov in nošenjem mask.

Nemška kanclerka je poudarila, da ukrepi za omejevanje stikov ostajajo v veljavi.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa