Roma Pypypchuk je že preteklost za NK Celje
LokalnoSlovenijaŠport

Roman Pylypchuk ni več trener NK Celje. Kje je Riera? Ali kdo drug?

Iz Nogometnega kluba Celje  so  sporočili, da z današnjim dnem Roman Pylypchuk po sporazumni prekinitvi sodelovanja zapušča mesto glavnega trenerja članske ekipe NK Celje.

 

56-letni trener je vodenje članskega moštva prevzel pred začetkom tekmovalne sezone 2022/23. Na 41 tekmah je vknjižil 23 zmag, 10 neodločenih rezultatov ter osem porazov. Ekipo je popeljal do četrtfinala pokalnega tekmovanja in osvojil drugo mesto v državnem prvenstvu. Poleg Romana Pylypchuka klub zapuščata tudi njegova pomočnika Ivan Pylypchuk in Darijan Matić. Matić  je bil bolj ali manj prevajalec Pylypchuku.

 

Nekdo od celjskih poznavalcev nogometa, je na FB napisal: »Zadnjih šest mesecev sem molil, da se to zgodi«. Se mu je uresničila želja. Tudi avtor tega zapisa  je na eni od domačih tekem v drugem delu  prejšnjega prvenstva slišal iz ust športnega direktorja,  ki je iz obupa iz VIP tribune nejevoljno dodal: »Igraj futbol«, ki je v pretežni meri letelo na nevezano igro pod taktirko  sedaj že nekdanjega  trenerja.

Bo nogomet bolj zanimiv pod novim vodjem nogometne stroke, ki ga še ni?

Klub se Romanu zahvaljuje za vloženi trud, voljo in vztrajnost ter mu želi vse najboljše v nadaljnji trenerski poti.  Iz olike in športnega bontona pač bistvena sestavina tudi takrat ko greš ti želijo vse dobro. Ali je  Alberto Riera za vogalom, pa čaka da Pylypchuk pospravi pisarno pa še niso sporočili. Sporočili da je eden lanskih njegovih vročih igralcev pri Olimpiji, Mario Kvesić, že podpisal za NK Celje.

Ali bo to in še morebitne druge dodatne spremembe kamenček   v mozaiku,  ki bo v novi sezoni peljalo in pripeljalo v Celje šampionski naslov pa: »Živi bili pa videli!«

Vane T. Costa

Vir: nkcelje&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno