SlovenijaŠport

Roglič z najvišjo prednostjo v zadnjih 24 letih Vuelte

Primož Roglič (Jumbo-Visma) je na letošnji Dirki po Španiji predstavil dominantno predstavo, na kateri ni bilo dvoma o končnem zmagovalcu. Drugouvrščenega Enrica Masa (Movistar) je premagal za skoraj pet minut.

Primož Roglič tudi na 21. etapi ni popuščal. Znova je dobil etapo, že svojo četrto na letošnji Vuelti, pred ciljem pa je celo prehitel Enrica Masa, ki je startal dve minuti pred njim. “Danes sem prehitel Masa na koncu. Sem sprinter (smeh). Veliko treniram na tem področju,” je po etapi povedal Roglič, ki je na kronometru Magnusa Corta ugnal za 14 sekund.

 

“Dan je bil res dober. Sem izjemno vesel zase in za mojo ekipo. Etapa je bila težka, to je nenazadnje tretji teden in 21. dan dirkanja. Vseeno sem užival ob podpori navijačev,” je bil po peklenskih treh tednih vesel Roglič, ki je vedel, kaj išče na 21. etapi: “Osredotočil sem se samo nase in na etapno zmago.”

Foto: guliverimage

Rogličeva razlika do drugouvrščenega Enrica Masa je največja v zadnjih 24 letih na Dirki po Španiji. “Neverjetno je, da sem že tretjič zmagovalec Vuelte. Včasih zmagaš za veliko, včasih za malo. V obeh primerih pa je občutek super,” je ob tem podatku povedal 31-letnik.

“Ne osredotočam se na številke in statistike. Kolesarim iz dneva v dan in poskušam uživati,” je še dodal Roglič.

 

vir: https://sportklub.n1info.si/kolesarstvo/roglic-z-najvisjo-prednostjo-v-zadnjih-24-letih/

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija