GospodarstvoizobraževanjeSlovenijaV fokusu

Razstava inovacij Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za leto 2021

2. 9. 2021 je na Glavnem trgu v Novem mestu potekalo odprtje razstave inovacij Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) za leto 2021.

GZDBK je letos že štirinajsto leto zapored zbrala inovacijske predloge in med njimi izbrala tiste, ki so prejeli priznanja za najboljše inovacije Dolenjske in Bele krajine za leto 2021. Na letošnji razpis za najboljše inovacije GZDBK je prispelo 22 inovacijskih predlogov, pri katerih je sodelovalo 163 inovatorjev.

Letošnje prijavljene inovacije so nakazale pozitiven trend na področjih makroekonomskega razvoja, vključevanja potreb kupcev in trga, usmerjenosti k pozitivnim vplivom na družbo in okolje ter tehnološkega napredka, ki smo mu priča zadnjih nekaj let.

Komisija je predloge ocenjevala glede na inventivno raven, gospodarske rezultate in napovedi ter trajnostni in okoljski vidik in na podlagi zapisanega v prijavah ocenila, da si 8 inovacij zasluži zlato priznanje, 13 srebrno priznanje, 1 bronasto priznanje. Priznanja in diplome je nagrajencem predal predsednik zbornice mag. Marko Gorjup. Pet najbolje uvrščenih inovacij je GZDBK posredovala na izbor Gospodarske zbornice Slovenije, v okviru katerega se bodo inovatorji potegovali za najvišja priznanja v državi.

Z namenom spodbuditi inovacijsko dejavnost na Dolenjskem in v Beli krajini in povečati konkurenčnost gospodarstva regije ter širši javnosti omogočiti predstavitev inovacijskih dosežkov, ki so rezultat domačega znanja, je GZDBK prvič pripravila javno razstavo 22 inovacij. Ogledate si jo lahko na Glavnem trgu v Novem mestu do 22. oktobra 2021. Vljudno vabljeni!

Video utrinek z odprtja razstave >

Katalog inovacij >

Podelitev nagrad in priznanj za inovacije GZDBK za leto 2021 >

Fotogalerija >

Video utrinek s podelitve >

 

vir: https://www.gzdbk.si/si/aktualno/novice/?id=4983&l=2021

 

Mogoče vam bo všeč