EvropaGospodarstvoSlovenijaTurizem

Razpravo mednarodne konference (o turizmu) NECSTouR na Tirolskem vodila predsednica SRIPT dr. Ljubica Knežević Cvelbar

Od 21. do 24. septembra 2021 je v tirolskem Alpbachu potekala generalna skupščina Evropske mreže regij za promocijo trajnostnega turizma NECSTouR.

Diskusija na skupščini, ki je bila naslovljena “Building a Better Recovery Towards the Tourism of Tomorrow” in se je osredotočila na okrevanje turistične panoge, prehod k trajnostnemu in zelenemu turizmu prihodnosti in digitalizacijo turističnih destinacij, je potekala pod vodstvom dr. Ljubice Knežević Cvelbar, predsednice mreže SRIPT.

Na skupščini so med drugimi sodelovali tudi predstavniki Svetovne turistične organizacije, Evropske komisije, vodilnih inovacijskih podjetij v panogi ter soustvarjalci tirolske turistične strategije.

Glavni poudarki foruma so bili sledeči: v panogi si moramo prizadevati za takojšen odziv na klimatske izzive in si prizadevati za ogljično nevtralen turizem do leta 2050. Nadalje je potrebna aktivna promocija poklicev v turizmu med milenijci, zaradi spreminjajočih-se razmer pa tudi prevetritev meril uspešnosti v turizmu in harmonizirana povezava le-tega z ostalimi panogami. Nenazadnje pa skupen izziv predstavlja tudi iskanje rešitev za zmanjšanje sezonske narave turističnih destinacij. Vse to so cilji, ki jih aktivno zasledujemo tudi v SRIPT-u.

 

Več o dogodku na https://necstour-agm-2021-tirol.b2match.io/home

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa