Foto Profimedia-slika je simbolična
Črna kronika

Razjarjeni bik »popestril« delo policistom in lastniku. Prestrašil več občanov. Epilog-ustreljen bik.

Po poročanju  iz celjske PU so  na OKC PU Celje  v zadnjih 24.  urah  prejeli 225 klicev občanov. 55 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

17  interventnih  klicev  je  bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih  zadev  in  tujcev,  25 s področja prometne varnosti in 8 s področja javnega reda in miru.

Včerajšnje  dogajanje  je  na  žalskem  območju  v  dobršni meri zaznamoval razjarjen  bik,  ki  je prestrašil  več del  občanov Polzele, Založ in okoliških zaselkov.   Bik je že pred dnevi pobegnil s kmetije na območju Šmartnega ob Paki,  lastniku  pa  ga  kljub  iskanju  ni uspelo najti. Pobeglega bika so občani  včeraj  okoli 15.30 ure  opazili med Podvinom in Polzelo, v bližini križišča  za  Goro  Oljko  in   nato  v centru Polzele, kjer se je zagnal v občana,  ki   mu  je na srečo uspel pobegniti. Bik je nato odšel do bližnje kmetije  na območju Založ, kjer je v hlevu napadel lastnika, ki se je uspel ubraniti.   Iz  hleva   je  pobegnil na dvorišče bližnje stanovanjske hiše.
Policisti  so   na  kraju  stanovalce   takoj napotili v stanovanjsko hišo, agresivnemu  biku  pa  so  poskušali  omejiti gibanje in ga umiriti. Ker je postajal vedno bolj agresiven in nevaren so ga bili primorani ustreliti.  V streljanju  ni  bil  ogrožen  nihče  od  občanov.  Bik  po do sedaj zbranih podatkih  ni poškodoval nikogar od občanov, do kakšne posamezne poškodbe je morebiti  prišlo,  ko so se mu občani, ki jih je napadal umikali in bežali.
Bik  je  škodo  povzročil  na  več ograjah in objektih. O celotni zadevi še zbiramo obvestila.

Ali je morda bik imel španske podnebne gene ali ne, ne vemo. Vsekakor je s tekom pokazal da je v »dobri« kondiciji, pa vendar v napačnem času in na napačnem kraju. Žal, je tudi »plačal« s svojim bikovskim življenjem.

Vane T. Costa

Foto: Profimedia

Mogoče vam bo všeč