Dogodki in prireditveGospodarstvoizobraževanjeSlovenijaZdravjeŽivljenje

brezplačni zoom pogovor Z uspešnim reševanjem konfliktov do bolj srečnih zaposlenih! – 23.9.2021 ob 15 uri

Društvo kadrovskih delavcev Maribora, Lenarta in Slovenske Bistrice
in Paleta znanj
vas ob mednarodnem tednu delovne sreče vabita na brezplačni on-line zoom pogovor

Z uspešnim reševanjem konfliktov do bolj srečnih zaposlenih!

v četrtek, 23. septembra 2021, ob 15 uri
Naše sogovornice v spletnem pogovoru bodo
Tanja Cmrečnjak Pelicon, univerzitetna diplomirana pravnica, mediatorka, Ministrstvo za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti, Inšpektorat RS za delo – Projektna enota za izvajanje projekta »Odpravimo konflikte na delovnem mestu« in mednarodno certificirana managerka delovne sreče.
Maja Lončar in Petra Božič Blagajac, mednarodno certificirani managerki za delovno srečo, svetovalki za pozitivno organizacijsko kulturo in predavateljici iz mariborske Palete znanj.
Pogovor bo povezovala predsednica Društvo kadrovskih delavcev Maribora, Lenarta in Slovenske Bistrice Mirjana Ivanuša-Bezjak.
S svojimi vprašanji in razmišljanji se boste lahko vključili tudi vsi prisotni.
Pogovor je brezplačen in bo trajal predvidoma do 16,30.
Raziskave o stanju zadovoljstva in zavzetosti zaposlenih in stanja delovne sreče v organizacijah jasno kažejo, da so zaposlenim na delovnem mestu za dobro počutje daleč najpomembnejši dobri in pozitivni odnosi s sodelavci. Hkrati pa raziskave odkrivajo tudi, da imajo z le-temi v ekipah in organizacijah največ izzivov in težav, saj je negativno vzdušje med sodelavci in slab odnos z vodji vodilni dejavnik slabega počutja na delovnem mestu. Eden najpogostejših vzrokov za takšno stanje pa so prav konflikti, ki jih pometamo pod preprogo ali pa jih ne znamo in ne zmoremo rešiti na miren in spoštljiv način.
V teh izrednih razmerah in v tej novi realnosti, ki je ni še prav nihče od nas resnično sprejel, število konfliktov raste tudi v delovnih okoljih. Izziv je velik, saj nekdanjega »normalnega« več ni, hkrati pa so časi polni vprašanj, odgovorov pa tudi.
Zato je prav, da se o nastalih razmerah pogovarjamo in se pripravimo na našo drugačno delovno prihodnost, da bomo lahko tudi v prihodnje z našimi ekipami uresničevali naše poslanstvo in sledili zastavljenim vizijam.
Tako se bomo na našem srečanju pogovarjali o naslednjih temah:
– Kakšno je stanje delovne sreče v slovenskih delovnih okoljih?; pogledali bomo rezultate ankete 2021, ki so jo septembra izvedli v Paleti znanj in rezultate tudi pokomentirali.
– Ker število konfliktov v teh negotovih časih raste tudi v delovnih okoljih, se bomo pogovarjali tudi o tem, v kolikšni meri le-ti vplivajo na počutje zaposlenih, zakaj ekipam in organizacijam predstavljajo vedno večjo oviro do bolj pozitivnih in produktivnih delovnih okolij in seveda o tem, kako k reševanju konfliktov sploh pristopiti, da jih uspešno rešimo in se iz njih tudi kaj naučimo.

Verjetno se kakšno vprašanje ali razmišljanje na to temo poraja tudi vam. Že danes nam jih lahko posredujete na [email protected] in z veseljem bomo nanje odgovorili na našem srečanju.
Paleta znanj – ambasadorji sreče
Verjamemo, da lahko samo podjetja, ki so usmerjena na človeka, uspevajo, se razvijajo in rastejo. Verjamemo, da je srečno podjetje produktivno in uspešno. Verjamemo, da bi delovna sreča morala biti strateška prioriteta vsakega posameznika ter vsake sodobne in odlične organizacije.
Naše poslanstvo je, da dvigujemo zavedanje o pomenu delovne sreče ter da soustvarjamo srečne in pozitivne organizacijske kulture. Tako pomembno prispevamo tudi k izboljšanju življenja izven delovnega okolja.
Smo ponosni partnerji Woohoo Unlimited, vodilnih strokovnjakov in praktikov na področju delovne sreče, ki že 15 let ustvarjajo srečna podjetja širom sveta.
Več informacij najdete na https://www.facebook.com/paletaznanj/ in na strani http://paletaznanj.si/ .
Vabljeni k zoom ogledu srečanja v tednu delovne sreče.
mib

Mogoče vam bo všeč