Slovenija

RADI BI SPREMENILI IME LETALIŠČA JOŽETA PUČNIKA

Župana Zorana Jankovića bi rad letališče Jožeta Pučnika preimenoval v letališče Franca Severja Frante?

RADI BI SPREMENILI IME LETALIŠČA JOŽETA PUČNIKA

Jože Pučnik, zaradi komunističnega režima preganjan, velik Slovenec in najzaslužnejši za osamosvojitev Slovenije je očitno človek, je še vedno trn v peti tistim, ki jim samostojna Slovenija ni bila intimna opcija. Namesto omena letališča, ki se imenuje po velikem človeku Jožetu Pučniku, bi letališče radi spremenili v  letališče partizana Franca Severja Frante, kot v času komunizma. neverjetno.

Kot je v pobudi, ki jo je naslovil na župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića, Zvezo združenj borcev za vrednote NOB Slovenije in stranko SD, zapisal Bojan Žvikart, je bil pretekli teden umrli Franc Sever Franta dolgoletni letalec, direktor letališča in direktor nacionalnega letalskega prevoznika z domovanjem na Brniku. 

Kabinet ljubljanskega župana je prejeto pobudo naslovil na predsednika države Boruta Pahorja, predsednika vlade Janeza Janšo, predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, predsednika državnega sveta Alojza Kovšco, direktorja Fraporta Zmaga Skobirja in župana občine Cerklje na Gorenjskem Franca Čebulja. 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija