Izrez zaslona na twitterju Zajeta slika(Tadeusz Giczan, Belorusija)
EvropaPolitikaTwitter novicevojna območja

Putinov propagandni stroj na “nedelu”: “Telesni stražarka, ljubica, igralka: Kdo je blondinka, ki se občasno slika s Putinom?”

Ruskega predsednika so ujeli pri uporabi istih obrazov za svoje uradne fotografije

Pozorni analitiki so znova pokazali, da ruski propagandni stroj ne deluje dovolj dobro ali po domače, postajajo nosilci tega dela vse bolj šlampasti. Razkrili so, da je ruski predsednik Vladimir Putin vedno znova uporabljal iste igralce, ko nastopa  v različnih vlogah za svoje uradne fotografije z obiskov.

Pozornost je sprva pritegnila svetlolaska, ki se je pojavila ob njem med njegovim novoletnim nagovorom narodu. Ta ista ženska se je vedno znova pojavila ob Putinu – kot mati, ki mu stoji ob strani med cerkvenim bogoslužjem, kot članica posadke na ladji, ki jo obišče ruski voditelj, in celo kot prodajalka sladoleda

Tadeusz Giczan, Belorusija-(Ista oseba kot vojakinja, kot pripadnica mornarice in kot navzoča  pri cerkvenem obredu. Šlamparija ali namerni kiks “propagandistov”)

.

To vprašanje je na družbenih omrežjih prvi sprožil beloruski novinar Tadeusz Gichan, ki je objavil tri fotografije predsednika, ki stoji s skupinami ljudi na treh ločenih dogodkih.

Njegova objava je hitro zbrala več kot 78.000 všečkov, 9.400 ponovnih tvitov in več kot 1.500 odgovorov, kar je spodbudilo ugibanja o možnem razmerju ženske z ruskim voditeljem.

Še več ponovljivih obrazov na fotografijah z Putinom na različnih koncih in priložnostih(Tadeusz Giczan)

Clarissa Ward s CNN je prav tako pretehtala “fascinantno” razpravo in ponudila svojo hipotezo, da je plavolaska morda “igralka”, uporabljena za zapolnitev predsednikovih fotografij. Poudarila je tudi, da se zdi, da so drugi fotografirani na vsaj dveh slikah, ki jih je delil Gichan.

“To je čudovito,” je zapisala. “Kdo je ona? Telesni stražar? Igralka? Obstaja več drugih obrazov, ki se pojavljajo na obeh fotografijah na desni.”

 

Nadaljnja ugibanja je sprožil dopisnik Kyiv Posta Jason Jay Smart, ki je žensko prav tako označil za “igralko”.

 

Uporabnik Pekka Kalionemi je na Twitterju spomnil, da je “že novembra 2022 Putin uporabil lažne matere v zrežiranem dogodku, kjer je razpravljal o ‘specialnih operacijah’ in domoljubnih sinovih, ki se borijo proti zlobnim nacistom” in dodal, da “igrajo žalujoče matere veliko vlogo v konfliktih v Rusiji , in Putin se je tega naučil na težji način po nesreči podmornice Kursk leta 2000. “Babuške” so Putina napadale več ur, na enem dogodku pa je bil eden po histeričnem izpadu odpravljen ob uporabi sile ter  pomirjeval in nekaj dneve odsotnosti pomirjevalu. Mislim, da je uprizarjanje veliko lažje.«

Propagandisti in njihovi “stroji” za prirejanje okoliščin in zavajanje javnosti  niso več to kar “so nekdaj bili” ali so slabo stimulirani ter brezidejni ter da ne verjamejo niti sami svojemu delu in učinku navzven.

Vrag si ga vedi  kaj je posredi!

Vane T. Costa

Vir: bgdnes@twitter@vtc

foto:twitter

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa