Foto: Unian (izrez zaslona)
EvropaSlovenijaV fokusuvojna območja

Putin kot po «navadi«: Njegov nov “mirovni predlog” ni predlog ampak ultimat, celo žaljiv za zdravo pamet

Predlog o prekinitvi ognja ruskega predsednika Vladimirja Putina je ultimat, ki mu ni mogoče zaupati, je rekel Zelenski za italijanski Sky TG24  Rekel je, da Putin ne bo ustavil svoje vojaške ofenzive, tudi če bi bile izpolnjene njegove zahteve po prekinitvi ognja.

“To so ultimativna sporočila, ki se ne razlikujejo od sporočil iz preteklosti. Zato tem sporočilom ne bi smeli zaupati,” je dejal ukrajinski voditelj. Opozoril je, da je Putin v svoji izjavi zahteval, da se Ukrajina odreče ne le že zasedenim ozemljem, temveč tudi tistim, ki ostajajo pod nadzorom Kijeva, čeprav je prej želel le Krim in Donbas. Po mnenju Zelenskega so Putinove besede “nov val ruskega nacizma”.

“Ista stvar, kot  jo je naredil Hitler, ko je rekel “dajte mi del Češkoslovaške, in vse se bo končalo tukaj.” Ampak ne, to je laž, zgodovinska laž, nato pa okupacija celotne Evrope.” je spomnil Zelenski. Neprištevnost  je skupna obema, od tistega v Nemčiji in tega sedanjega ruskega »neschislen-ega.

 

Putin od Ukrajine zahteva nova ozemlja

Kot je pisal UNIAN, je danes vladar Kremlja dejal, da bo Rusija prenehala z ognjem in začela pogajanja, če bo Ukrajina popolnoma zapustila regije Doneck, Lugansk, Zaporožje in Herson.

Po njegovih besedah ​​mora Ukrajina umakniti svoje enote s celotnega ozemlja teh regij, prav tako pa mora opustiti možnost članstva v NATO. Ti  pogoji  ruskega predsednika Vladimirja Putina za prekinitev ognja in začetek mirovnih pogovorov po umiku ukrajinskih sil iz štirih priključenih regij so po oceni ukrajinskega predsednika ultimat, ki ga zavrača, medtem ko je njegov svetovalec Mihajlo Podoljak dejal, da so žaljivi za zdravo pamet. Putinove pogoje so zavrnili tudi v Natu in ZDA.

Je treba vztrajati do Putinovega »padca« po stopicah ali skozi okno. V skrajni sili pa do prve resne zastrupitve s hrano. Upajmo da so ti znaki in morebitne okoliščine blizu ali zelo blizu.

Vane T. Costa

vir in foto. vtc&unian

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa