Vir: Avaz.ba
Evropavreme

Prva večja snežna nevihta na Nizozemskem v zadnjih 10 letih, 222 prometnih nesreč v Nemčiji!!

Nizozemsko je danes prizadela prva večja snežna nevihta po desetih letih, ki je zmotila železniški in cestni promet, hladna fronta pa se še naprej premika proti drugim delom severne Evrope.

Vir: Avaz.ba

Zaradi snežnih padavin v sosednji Nemčiji je moten tudi železniški promet, Britanci pa se pripravljajo na prihod nevihte na območju Severnega morja, ki so ga nizozemski meteorologi poimenovali ‘Darcy’.

Vreme je tako slabo, da se je nizozemska vlada odločila za nekaj dni zapreti vse centre za testiranje na koronavirus.

Nizozemska meteorološka agencija KNMI je v nedeljo po državi objavila rdeč alarm, ki opozarja na vetrove, ki pihajo s hitrostjo do 90 kilometrov na uro.

Vir: Avaz.ba

Spletno mesto za napovedovanje vremena Weer.nl je opozorilo, da kombinacija močnega vetra s sneženjem “uradno pomeni snežni vihar po vsej državi.” – To je prva večja snežna nevihta po dolgem času. Namreč zadnja je državo pokrivala januarja 2010 – pravijo meteorologi.

V večjem delu države je doslej zapadlo med pet in 10 centimetrov snega, ponekod pa so izmerili tudi 30 centimetrov. Nacionalni železniški prevoznik NS je poročal, da je odhod vseh vlakov po državi do zdaj odpovedan do poldneva. Voznikom svetujejo, naj se izogibajo potovanjem, agencije pa poročajo o 85 primerih pomoči avtomobilom, ki so ostali ujeti na cestah med sneženjem.

V naslednjih desetih dneh bodo po vsej državi pričakovali temperature pod ničlo.

Vir: Avaz.ba

V Nemčiji je sneg močno motil promet vlakov v Severnem Porenju-Vestfaliji in od sobote popoldne povzročil večje zastoje in 222 prometnih nesreč, poroča nemška agencija dpa.

V severnih predelih Nemčije pričakujejo do 40 centimetrov snega.

Sneg je zapadal tudi v Belgiji, vendar v precej manjših količinah, vendar je v tej državi pričakovati velik padec temperatur.

V Britaniji so oblasti izdale vremenska opozorila za jugovzhod Anglije in napovedovale veliko snega ter težke razmere za cestni, železniški in zračni promet, poroča Hina.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa