Vir: SDS.si
PolitikaSlovenija

Protest poslancev koalicije zaradi onemogočenega delovanja v KNOVS-U

Koalicijski poslanci in člani KNOVS-a Anja Bah Žibert, mag. Dejan Kaloh, Monika Gregorčič in Blaž Pavlin iz poslanskih skupin SDS, NSi in SMC so danes 22.4.2021 obvestili javnost glede dogajanja na sejah KNOVS-a ter samovoljnega, ozko političnega in predvsem poslovniško nedopustnega ter nekorektnega ravnanja njenega predsednika Matjaža Nemca, ki zavlačuje s sklicem nadaljevanja seje, ki je bila zahtevana že 22.12.2020.

Kot je poudarila poslanska SDS Anja Bah Žibert, predsednik KNOVSA-a Matjaž Nemec ne želi sklicati nadaljevanja seje, za katero je sklic bil podan 22. decembra 2020 na tematiko “Domnevne kršitve postopka o zaposlitvi uslužbenke na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji in posledično nedopustno izpostavljanje Slovenske obveščevalno-varnostne agencije” (v javnosti bolj znana kot afera Lepa N.), pred natanko štirimi meseci. Matjaž Nemec je v tem času poskrbel za sklic le nekaterih sej. S sejami, ki mu očitno vsebinsko ne ustrezajo pa zavlačuje.

Zato smo člani KNOVS-a iz vrst koalicije sprejeli odločitev, da se ne bomo udeleževali sej, ki bodo sklicane na zahtevo poslanskih skupin, dokler se ne skliče nadaljevanje že začetih sej.

Vir: SDS.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika