Struktura migrantov zelo drugačna. Pojavljajo se ljudje iz držav, s katerimi lani skoraj nismo imeli opraviti (Afganistan, Kongo Burundi). Foto: AP
Črna kronikailegalne migracijeNotranje zadeveSlovenija

Prosto sprehajajočih kradljivcev in interkontinentalnih »turističnih« obiskovalcev mrgoli pri belem dnevu. Ali je to normalno?

Spodaj opisano se je do pred nekaj (7-8let)leti zdelo za nas kot oddaljena  zgodba ali skoraj neverjetna, da smo samo zamahnili z roko in šli naprej. Ampak današnja realnost je zelo obremenjujoča za vsakdanje življenje občanov. In nevarna,  bi lahko dodali.

V  Celju na Kocenovi ulici je okoli 9.30 ure neznani storilec star okoli 50 let,  visok  okoli  175 cm, temnejših las, oblečen v modro trenerko in črno jakno,  obut  v  črne športne copate, izvršil tatvino nakita v trgovini. Po dejanju  je  pobegnil  v  smeri  Razlagove  ulice.  Občane pozivamo, da b v kolikor  imajo  kakršnekoli informacije o storilcu da pokličejo na anonimno številko Policije 080 1200 ali 113.

 Prav tako   Celju  na  Mariborski  cesti  je  neznani  storilec  z  ostrim predmetom poškodoval  parkirano  vozilo.  Prav  tako  je  neznani  storilec v Celju v garažni hiši poškodoval parkirano vozilo z ostrim predmetom.

V  Žalcu na območju Pongraca je neznani storilec v daljšem časovnem obdobju poškodoval stekla na zapuščeni stanovanjski hiši. V  Podlogu  v Savinjski dolini so policisti danes zjutraj nekaj pred 3. uro ustavili  voznika  kombija,  ki  je prevažal euro palete, za katere je bilo ugotovljeno,  da so bile odtujene. Policisti so vozniku predmete zasegli in bodo  zoper  osumljenca  podali  kazensko  ovadbo  zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlom v hišo na samem(slika je simbolična)

 

Dobrodošlica  in ugodna namestitev del strategije bodoče »integracije« v družbo.

 Sproščeni   Ilegalni prehodi in  namestitev z visokim standardom je odlično povabilo  prestale iskalce sreče pod zahodnim soncem. Nekaj od tega »standarda«, ki ga »morajo« biti deležni »obiskovalci« iz oddaljenih dežel niso deležni niti prvotni prebivalci. Kar je lahko samo absurd nad absurdi.  In ta evropski »Absurdistan« pridobiva domovinsko pravico. »Domovinskosti«  pa ni za domače prebivalstvo. To priča tudi spodnja informacija.

V  Trličnem  smo  včeraj dopoldne izsledili dva državljana Afganistana,  ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo.  Prav  tako  so policisti danes zjutraj izsledili oseb državljanov Burundije in  tri  državljane  Konga,  ki  so ilegalno vstopili v Slovenijo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom.

Mejo ki jo pokriva PU Celje verjetno ni  toliko »atraktivna« pa tudi najbližja   za ilegalne prehode glede na to kjer je glavna pot, je pa v kontinuiranem obdobju porozna ali odprta za »interkontinentalni« turizem. Večji del zunanje shengenske meje  je  permanentno izpostavljen pritiskom »turistov« in njihovih »vodnikov,« ki si prizadevajo v okviru »humanitarne« misije in polnjenja lastnih žepov obljubiti čim več. Pa še na ograjo ne rabijo misliti. Samo na široko odprta vrata v »boljši« jutri.

Narobe svet, za znoret!

Vane T. Costa

Vir: puc&vtc

Mogoče vam bo všeč