EvropaTurizem

Projekt TraCes – CulTour Is Capital je zgled povezave evropskih prestolnic kulture s turizmom in ustvarjalnimi dejavnostmi

Evropski projekt TraCes – CulTour Is Capital je po oceni Evropske komisije zgled uspešnega pristopa za preobrazbo evropskih prestolnic kulture v laboratorije, kjer organizacije in posamezniki na področju turizma in ustvarjalnih dejavnosti razvijajo nove izkušnje, nove zgodbe. Izvajalci projekta so si zastavili kot cilj povezati evropske prestolnice kulture vključno s kandidatkami za ta naslov z industrijami na področju kulturnih in ustvarjalnih dejavnosti ter turizma.

Projekt so začeli izvajati z vzpostavitvijo partnerstva med petimi mesti oziroma regijami, ki so bila oziroma kjer so bile evropske prestolnice kulture. Nato so z vključitvijo 19 drugih mest in regij, po vezanih z evropsko prestolnico kulture. Rezultat projekta je platforma za promocijo evropskih prestolnic kulture in novih turističnih doživetij.

Projekt TraCes – CulTour Is Capital je tudi primer, ki bo pripomogel k razumevanju novega koncepta turizma, ki usmerja turiste v manj razvite regije, kar podpira razvoj lokalnega gospodarstva, rešuje problem netrajnostnega množičnega turizma in omogoča obiskovalcem, da doživijo Evropo skozi mešanico tradicije, kulture in inovacij.

Koristne informacije:

vir: https://www.sbra.be/sl

mib

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa