Fotografija je simbolična(vir: splet)
Črna kronikaLokalnoSlovenijaV fokusu

Priprt 22-letni Celjan, ki je osumljen najmanj šestindvajsetih tatvin in velikih tatvin.

Celjski policisti so v preteklih dneh opravili hišno preiskavo pri 22-letnemu Celjanu, osumljenemu najmanj šestindvajsetih tatvin in velikih tatvin. Pri hišni preiskavi smo našli in zasegli oblačila, ki jih je nosil pri izvrševanju kaznivih dejanj.

22-letnik je v zadnjih mesecih na območju Celja ukradel več električnih skirojev, iz trgovin in trgovskih centrov pa več dražjih parfumov, žganja, suhomesnatih izdelkov, cigaret in mnogo drugih stvari.  Z dejanji je lastnikom povzročil za najmanj 7.000 € škode. In vse to z enim namenom, imeti za zadovoljitev potreb po  skorajda stalni omami, ki mu jo prinesejo prepovedane droge in ostalih psihoaktivnih snovi.

“Intenzivna”  blagovna menjava z ukradenimi predmeti

 

Denar od ukradenih stvari, ki  jih je prodajal  po bistveno nižji ceni, kot so vredna,  je osumljeni porabil za nakup prepovedanih drog in psihoaktivnih stvari.  Dejanja izvršuje neprestano, ne glede na to, če ga pri tatvinah posnamejo kamere, če je okoli njega v času tatvin več ljudi, pomembno mu je le, da od prodanih ukradenih stvari dobi denar za nakup droge. Skratka brez zadržka. Brez obvladovanja lastnih početij.

Povratnik, ki “ne zmore” drugače.

22-letniku, ki so ga prav tako  že konec lanskega leta kazensko ovadili zaradi suma storitve šestintridesetih kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, je preiskovalna sodnica tokrat odredila pripor. Ali bo veriga nenehne preskrbe z nujno »potrebnimi« količinami omame prekinjena ali si bo priskrbel nov nabavni »kanal«, bomo morda celi izvedeli…

 

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč