Foto: Policija
Črna kronikaLokalnoNotranje zadeveSlovenijaV fokusu

Prijet storilec poskusa ropa bencinskega servisa v Celju. Mu ni uspelo izpuhteti.

V večernih urah, 4. marca letos, so obravnavali   policisti  obravnavali poskus ropa bencinskega servisa na Mariborski cesti v Celju.

Takrat, v času poskusa, še neznani, zamaskiran storilec, se je s kolesom pripeljal do bencinskega servisa, vstopil v prodajalno, s pištolo zagrozil zaposlenemu in zahteval denar, nato pa brez denarja pobegnil s prostorov bencinskega servisa in se s kolesom odpeljal v smeri centra Celja.

 

Celjski policisti so kmalu po dejanju v eni od sosednjih ulic našli kolo, s katerim se je odpeljal s kraja, v drugi ulici  pa predmete, ki jih je uporabljal pri poskusu ropa in jih med begom odvrgel.

Z zbranimi obvestili, v dobrem mesecu po tem in z  zavarovanimi posnetki in zavarovanimi sledmi,  so  celjski policisti in kriminalisti ugotovili, da je kaznivega dejanja osumljen 37-letni moški z območja Maribora. V tem tednu so na kraju njegovega bivališča opravili hišno preiskavo in mu med drugim  zasegli pištolo, ki jo je uporabil pri poskusa ropa.

Prav tako so ugotovili, da je 37-letnik kradel v več trgovinah v Celju in trgovcem povzročil za dobrih 500 € škode. Kazenska ovadba ga bo pripeljala pred sodnika.

Nauk: “Pri kraji in ropu te še kolo ne ‘uboga’, pa še darilo v obliki zapora dobiš.”

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč