koronavirusSlovenijaŽivljenje

Prihodnji teden popolno odprtje srednjih šol in fakultet !!

Ker se je epidemiološka slika izboljšala, prehajamo v Sloveniji v t. i. rumeno fazo.

To po vladnem semaforju sproščanja ukrepov za zajezitev eoidemije Covid-19 pomeni popolno odprtje srednjih šol in fakultet v prihodnjem tednu.

Pouk v srednjih šolah bo potekal po modelu B, kar pomeni, da se vsi dijaki izobražujejo v šoli oziroma v vzgojno-izobraževalnem zavodu, prav tako lahko dijaki ves čas bivajo v dijaških domovih. Potrebno pa je upoštevati omejitve, ki so določene s priporočili oziroma se nanašajo na vzdrževanje higienskega režima ter izvajanje preventivnih ukrepov.

Zaščitne maske ostajajo obvezne, razen za dijake pri pouku športne vzgoje. Pri testiranju zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih zavodov ni sprememb.

Tudi na višjih strokovnih šolah je v celoti mogoča izvedba predavanj v živo. Glede nošenja mask in testiranja zaposlenih ni sprememb.

Dejavnost izobraževanja odraslih je organizacijsko že sedaj potekala brez omejitev, tako bo veljalo tudi v prihodnje. V veljavi ostajajo določila glede testiranja izvajalcev, nošenja mask in ostala priporočila za preprečevanje širjenja okužbe.

Vir: Gov.si

Mogoče vam bo všeč