Dobrine in užitki ki si jih lahko privoščite za neporabljene bone.(Foto-Ich)
TurizemV fokusu

Pričakovano: Vlada bo podaljšala čas za porabo TB-21. Za leto 2020 je že pred dobrim tednom.

Lepa novica. Vlada  Republike Slovenije namerava podaljšati  veljavnost  tudi letošnjih bonov, ki jih lahko državljani unovčijo v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi, je razvidno iz gradiva v vladni obravnavi. Enako kot lanski turistični boni naj bi tudi letošnji veljali do 30. junija 2022. Tako da časa je dovolj za porabo kako v zimski  tako tudi v pomladansko poletni sezoni.

Letošnji boni, imenovani bon21, so zaživeli sredi julija, do 22. novembra pa so jih državljani unovčili polovico. Porabljena vrednost je po navedbah vlade znašala 96,2 milijona evrov, neporabljenih jih je še za 95,9 milijona evrov.

“Ker je v Sloveniji slaba epidemiološka situacija in ker velik delež letošnjih bonov še ni bil unovčen, je potrebno ukrep dodatno podaljšati do maksimalnega roka, ki ga predvideva zakon, in sicer do 30. junija 2022,” izhaja iz predloga sklepa, o katerem bo v kratkem odločala vlada.

Znamenitost , ki jo ne smete spregledati. Obiščite ga!

S podaljšanjem letošnjih in lanskih bonov želi vlada do konca tega leta preprečiti množično obiskovanje turističnih destinacij in gostinskih lokalov ter prispevati k zmanjševanju števila okužb s korona-virusom. Menijo,  da bodo tako tudi spodbudili povpraševanje domačih gostov v prvi polovici prihodnjega leta.

Podaljšanje lanskih bonov, namenjenih pomoči turističnemu sektorju, je vlada vključila v predlog najnovejšega zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje epidemije in omilitev njenih posledic, ki že čaka na obravnavo v DZ. Minister za finance Andrej Šircelj je že ob njegovi predstavitvi sredi meseca pojasnil, da za podaljšanje letošnjih bonov zadošča sklep vlade.

Ljudem to odgovarja, obenem pa lahko res bolj preudarno izbirajo destinacije, kraje in dobrine s katerimi so lahko zadovoljni.  S to odločitvijo ki bo potrjena kmalu pa zagotovo.

Vmes pa paziti na vse kar je potrebno za ohranitev zdravja in morebitno kasnejše koriščenje bonov.

Vane T. Costa

Vir v pomoč: STA

Foto: Ich

Mogoče vam bo všeč

Več v:Turizem