EvropaGospodarstvoSlovenija

[Preveri] Osmij privlačen za vse več investitorjev tudi v Sloveniji

Po zlomu Bitcoina in uvajanju ležarin v slovenskih bankah so plemenite kovine, na čelu z osmijem, vedno bolj priljubljena dolgoročna naložba.

MARIBOR, 7. julij 2021 – Osmium inštitut Slovenija, ekskluzivni avtorizirani zastopnik za prodajo osmija v Sloveniji sporoča, da so zaradi skokovitega povpraševanja v Sloveniji v prvem četrtletju presegli celotno lanskoletno prodajo naložbenega osmija. Povečanje povpraševanja sledi trendom, ki so se v prvem četrtletju pojavili že v Nemčiji in Avstriji, dodatni pospešek investicij v osmij pa gre iskati v pretresu na trgu kriptovalut in uvedbi ležarin za depozite v vse več bankah. Poleg investitorjev si osmij hitro utrjuje pot med proizvajalce nakita in luksuznih izdelkov, pri čemer Osmium inštitu v Sloveniji že gradi mrežo ponudnikov, usposobljenih za vdelavo osmija v svoje izdelke, kot so nakit, ure, kravatne igle in sponke za denar. 

“V državah z razvito investicijsko kulturo prodaja kristalinskega osmija izredno hitro raste vse od pojava na trgu leta 2014. Tako rekoč vsi trgi pa v zadnjih mesecih doživljajo skokovito rast, saj je osmij ena najbolj varnih dolgoročnih naložb. Njena vrednost v teh sedmih letih ni nihala, ampak je stalno rasla, poleg tega pa ni vezana na pretrese na trgu niti na industrijsko uporabo,” je povedal Alen Senekovič, direktor Osmium inštituta.

Osmij je najredkejša in zato tudi najbolj dragocena plemenita kovina. Je kar 35-krat dragocenejša od zlata. Tržni preboj je dosegel leta 2014, ko je ekipi švicarskih znanstvenikov uspelo iz strupene osmijeve gobe izdelati kristalno obliko kovine. Osmij se prodaja izključno v fizični obliki, torej ni trgovanja in s tem manipulacij na borzi, kjer se s plemenitimi kovinami trguje izključno v papirni obliki. To pomeni, da vsak investitor prejme osmij v fizični obliki. 

Poleg investicijskih izvedb v diskih in ploščicah je na voljo tudi v oblikah za vdelavo v nakit. “Vse več proizvajalcev prestižnega nakita se za osmij odloča zaradi visoke vrednosti, privlačnega izgleda in izjemnega sijaja, saj se na kristalni površini osmija svetloba odbija bolj kot na diamantih. Poleg standardnih oblik jim omogočamo izdelavo posebnih oblik po njihovih željah” je še povedal Senekovič.

V Sloveniji je prek Osmium inštituta, ki je edini pooblaščen za distribucijo in neposredno prodajo izdelkov inštituta Osmium-Institut zur Inverkehrbringung und Zertifizierung von Osmium, na voljo celoten portfelj produktov, vključno s produkti po naročilu. 

Več informacij: https://www.osmium-institut.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa