Vir: Facebook
LokalnoPolitikaSlovenija

Preiskava KPK potrdila, da pri Pivčevi v zadevi Izola in Kras ni bilo kršitev

Preiskava KPK potrdila, da je dr. Aleksandra Pivec stroške nočitev v Izoli plačala sama in da v primeru Vina Kras ni bilo nobenih kršitev.

reiskava Komisije za preprečevanje korupcije je na podlagi dokazil in pojasnil dr. Aleksandre Pivec šele v drugem osnutku poročila ugotovila, da je dr. Pivčeva vse stroške nočitev v Hotelu Marina v Izoli v celoti poravnala sama.

Vir: Facebook

KPK je pri preiskavi primerov ugotovila, da iz tega naslova ni pridobila nobenih koristi

Kljub temu KPK zavrača, da bi to nesporno dejstvo, ki ga je pri preiskavi sama ugotovila, vključila v izrek svojih ugotovitev. KPK je pri preiskavi primerov, ki so tri mesece z negativnim medijskim poročanjem diskreditirali dr. Aleksandro Pivec, ugotovila, da le-ta iz tega naslova ni pridobila nobenih koristi.

Obrazložitev ugotovitev in sam izrek KPK je po mnenju Aleksandre Pivec v nasprotju, in to na račun ustavno zajamčenih osebnostnih pravic slehernega posameznika. Zato bo, z namenom zaščite svojih ustavnih pravic, v zakonskem roku vložila tožbo.

Zaključek preiskave KPK potrjuje naslednje vsebinske ugotovitve:

– glede primera Vina Kras Komisija ne ugotavlja nobenih kršitev,

– glede primera Hotel Marina Izola pa Komisija ugotovi, da je dr. Aleksandra Pivec vse stroške nočitev plačala sama, česar pa KPK ne navede v izreku ugotovitev.

Več na povezavi: https://www.facebook.com/DrAleksandraPivec/

Avtor: L.S.

Maribor24.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno