Premier Janša je se je preko videokonferenčnega klica pogovarjal z avstrijskim kanclerjem Alexandrom Schallenbergom(foto KPV)
Evropapredsedovanje Svetu EU - SLO 2021Slovenija

Predsednik vlade Janez Janša z avstrijskim kanclerjem Alexandrom Schallenbergom. Krepitev in visok nivo medsosedskih odnosov se nadaljuje.

Predsednik vlade Janez Janša je danes opravil videokonferenčni klic z avstrijskim kanclerjem Alexandrom Schallenbergom. Sogovornika sta ocenila stanje epidemije Covid-19 in izmenjala informacije ter izkušnje s protipandemskimi ukrepi in njihovimi učinki.

Obravnavala sta tudi ključno problematiko, ki je predmet obravnav na zasedanjih Evropskega sveta in priprave na prihajajoče zasedanje Evropskega sveta v decembru: problem nelegalnih migracij in razmere na belorusko-poljski meji, naraščajoče cene energije, razmere v regiji Zahodnega Balkana in širitveno dinamiko ter vprašanje širitve schengenskega območja. Strinjala sta se, da je za intenziviranje reformnih prizadevanj v državah Zahodnega Balkana nujno potrebna še bolj konkretno oprijemljiva perspektiva članstva v EU.

Nadaljuje se pravzaprav že tako intenzivno sedelovanje in visok nivo strinjanja pri ključnih stvareh  na EU ravni ter  na bilateralnem nivoju.

vtc

vir. GOV.si

foto.KPV

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa