Vir: Gov.si
koronavirusLokalnoPolitikaSlovenija

Predsednik vlade Janez Janša opravil telefonske pogovore z madžarskim, slovaškim in izraelskim kolegom

Predsednik vlade Janez Janša je danes opravil tri telefonske pogovore z madžarskim, slovaškim in izraelskim kolegom.

Predsednik vlade Janez Janša je v telefonskem pogovoru z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem spregovoril o epidemiji koronavirusa. Premierja sta izmenjala informacije o širjenju COVID-19 v obeh državah, spregovorila sta tudi o različnih mutacijah virusa in cepljenju v Sloveniji ter Izraelu. Predsednik vlade Janez Janša je izraelskemu kolegu čestital za zgodovinski projekt cepljenja in s tem tudi ohranjanja življenj v njihovi državi, ki je lahko za zgled vsem.

Predsednik vlade Janez Janša je v nadaljevanju popoldneva po telefonu spregovoril tudi s slovaškim kolegom Igorjem Matovičem. Predsednika vlad sta izmenjala informacije o situaciji glede epidemije koronavirusa v Sloveniji in na Slovaškem. Predsednik slovenske vlade se je slovaškemu kolegu ponovno zahvalil za pomoč in posredovanje nekaj tisoč posebnih testov, ki so občutljivi na odkrivanje angleškega seva koronavirusa. Tudi slovaški premier Igor Matovič je na družbenem omrežju twitter poudaril, da so slovenskim prijateljem z omenjenimi testi z veseljem pomagali.

Tudi v telefonskem pogovoru z madžarskim predsednikom vlade Viktorjem Orbanom, je beseda tekla predvsem o situaciji v zvezi s koronavirusom v obeh državah. Predsednika vlad sta se strinjala, da je hitro okrevanje po premagani pandemiji ključno. Prav tako pa, da je treba pomagati državam Zahodnega Balkana, da razvijejo izhodne strategije in pospešijo proces, usmerjen k članstvu v Evropski uniji.

Gov.si

Mogoče vam bo všeč