Kazimir Miskić (foto politikis)
PolitikaSlovenijaZdravje

Predsednik sveta UKC Maribor Kazimir Miksić: Golobove vlade ne podpiram. Pravzaprav jo preziram ker jo usmerjajo levičarski aktivisti!

Predsednik sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Kazimir Miksić je po poročanju današnje izdaje časnika Večer pred dnevi odstopil s položaja. Preostale člane sveta zavoda, predstavnike ustanovitelja, naj bi vlada zamenjala v četrtek.

Miksić, ki je postal predsednik sveta zavoda aprila lani, je za  taisti Večer povedal, da se je za odstop odločil takoj, ko je nastopila nova vlada Roberta Goloba. “Te vlade ne podpiram in jo preziram,” je dejal. V odstopni izjavi naj bi zapisal, da je član stranke SDS in ne želi biti del nove vlade, “ki jo usmerjajo levičarski aktivisti”.

Pravzaprav edino dostojno in spoštljivo do samega sebe. Ne more  vsak »politični  fičfirič« posegati v stroko in znanje vrhunskega strokovnjaka. Bosonoga  in mentalno podhranjena ekipa vlade od še večjega političnega diletanta inštaliranega od vzporednega mehanizma v državi. Eminence se umikajo, diletanti prihajajo. Pokop za stroko in za vse ki želijo napredek stroke in posledično temu življenje ljudi.

V četrtek naj bi bila na dnevnem redu seje vlade tudi točka o imenovanju novih predstavnikov v svete zavodov v slovenskih bolnišnicah, med drugim naj bi zamenjali tudi sestavo sveta UKC Maribor, še piše Večer.

Svet UKC Maribor ima enajst članov, od tega jih šest imenuje ustanovitelj, enega člana imenuje Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, enega Mestna občina Maribor, trije člani so iz bolnišnice. Kot seda videti iz bodoče sestave ki bo kmalu vidna, bodo  prevladali in prevladovali  tisti tečejo  na kratke proge  in puščajo za sabo nered.

Kmalu bo vidna in merljiva škoda, ki se nam »obeta«.

Vane T. Costa

vir: politikis@vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika