Dr. Anže Logar, minister za zunanje zadeve Republike Slovenije(foto:FB)
SlovenijaZunanja politika

Pomembno: Slovensko zunanje ministrstvo že odsvetovalo vsa potovanja na obmejna območja z Belorusijo in Rusko federacijo

Vedno več držav v luči napetih in tako rekoč na robu spopada razmer na območju Ukrajine  in zaradi bojazni pred rusko invazijo na Ukrajino,  poziva svoje državljane k umiku. Iz slovenskega zunanjega ministrstva so za STA sporočili, da se za omenjeni korak za enkrat še niso odločili in ob tem dodali, da pozorno spremljajo razmere. 

 

Iz ministrstva prav tako  sporočajo, da so v neprestanem stiku s slovenskim veleposlaništvom v Kijevu, slednje pa je v stiku s Slovenci, ki živijo v Ukrajini.

Odsvetujejo vsa potovanja na sporna območja
Na račun nepredvidljive situacije odsvetujejo vsa potovanja na obmejna območja z Belorusijo in Rusko federacijo ter potovanja na začasno okupirana območja Avtonomne republike Krim in Sevastopola ter določena območja Donecke in Luganske regije. “Tistim, ki se odločajo za pot na območje Ukrajine, pa priporočamo resen razmislek o tem, da se potovanju odpovejo ali ga prestavijo na ugodnejši termin,” so izpostavili.

Zaradi stopnjevanja napetosti in bojazni pred rusko invazijo na Ukrajino so k umiku državljanov že  pozvale naslednje države: ZDA, Velika Britanija, Latvija, Estonija, Nizozemska, Belgija, Avstralija in Nova Zelandija. Kmalu verjetno še več držav iz podobnih razlogov

Vir:STA&MZZ

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija