R. Sikorsky se je na takšne besede A. Lukašenka na kratko odzval: "Naj poskusi. Pa da vidimo, kdo bo zmagal."(Foto kolaž: Wikipedia)
EvropaPolitikaSlovenijaTwitter noviceV fokusuvojna območja

Poljski zunanji minister o Lukašenkovi izjavi: “Naj poskusi. Pa da vidimo, kdo bo zmagal.”

Poljski zunanji minister Radoslaw Sikorski se je odzval na besede samooklicanega predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, da se njegova država pripravlja na vojno.

Ko je novinar neodvisne beloruske publikacije Zerkalo vprašal Sikorskega, kaj meni o Lukašenkovi izjavi, ki jo je dal v bližini meja Poljske, je ostro odgovoril: “Naj poskusi. Pa da vidimo, kdo bo zmagal.”

 

Kaj pa je bilo pred tem?

Pred kratkim je diktator dejal, o čemer smo že pisali v našem spletnem časopisu,  da se Belorusija pripravlja na vojno. »Ne verjemite nikomur, da se pripravljamo na vojno, o tem odkrito govorim »Če hočete mir, pripravite se na vojno«, tega nisem izmislil. « je povedal v nedavni izjavi.

Hkrati je strokovnjak Centra za obrambne strategije, diplomat Alexander Khara ocenil Lukašenkove besede. Po njegovem mnenju je malo verjetno, da bo beloruski diktator svojo državo odkrito potegnil v vojno. “Mislim, da se ta firer “beloruskega sveta” verjetno ne bo odločil za nič drugega kot za provokacije in bo deloval izključno usklajeno in na pobudo svojega višjega firerja “ruskega sveta” Putina,” je pojasnil. In igral vdanega podložnika Putinu

Lukašenkovo ​​izjavo je komentiral tudi major ukrajinskih oboroženih sil Maxim Zhorin. Poudaril je, da ne verjame, da bo “jutri prišlo do napada iz Belorusije na Kijev”. Za to nimajo niti »  vojaških niti moralnih« jajc.

De facto je Belorusija že zdavnaj izgubila svojo neodvisnost, od prvih dni pa so se izstreljevale rakete na ukrajinska mesta. Poleg tega se je Kremelj vedno rad boril z “nepotrebnimi” ljudmi – od moronskih kolaborantov iz ORDLO do Burjatov, zakaj ne bi vključili Belorusov, ki so po mnenju Ruske federacije popolnoma legalen vir. V kolikor ne bi imeli Rusijo kot glavni vir »političnega« kisika za svoj  obstoj bi Belorusi bila kot ena navadna “Zauralska” provincialna ruska zvezna republika. Do takrat bo pa Lukašenkov  napuh usklajen in odvisen od dotoka prej omenjenega »kisika«.

Ob vsem znanem o njem kot  nelegitimnemu predsedniku Beloruske države.

Vane T. Costa

Vir: vtc&unian

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa