prometSlovenijaV fokusuVeč

Policisti bodo 2. in 3. julija sodelovali v 24-urnem mednarodnem nadzoru železniškega prometa Rail Action Day “Active Shield”

Slovenski policisti bodo skupaj z uslužbenci Slovenskih železnic sodelovali v 24-urnem mednarodnem poostrenem nadzoru, ki se bo začel v petek, 2. julija 2021, ob 7. uri, in bo potekal do 7. ure naslednjega dne. V organizaciji RAILPOL-a, združenja evropskih železniških policij, bodo nadzor na železnicah istočasno izvajale vse države članice.

Tokratni nadzor je že drugi letos, organizira pa ga RAILPOL-ova delovna skupina Boj proti terorizmu, zato bo poudarek na nadzoru potniških (zlasti mednarodnih) vlakov in železniških postaj, kjer bomo izvajali kontrolo potnikov in njihove prtljage. Preverjali bomo tudi garderobe za hrambo prtljage in prostore za najdene predmete.

Namen nadzora je namreč odkrivati nezakonito prehajanje meja, tihotapljenje prepovedanih drog, prepovedanega orožja, streliva in eksploziva.

Povezane vsebine

Slovenske železnice

RAILPOL

vir: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/109529-policisti-bomo-2-in-3-julija-sodelovali-v-24-urnem-mednarodnem-nadzoru-zelezniskega-prometa-rail-action-day-active-shield?fbclid=IwAR2s2Z1LARyNi4p5gSiNRZiWzr6rfT2ZeBZLOKDlxRHUIT2nNQb0FiUyVro

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:promet