SlovenijaV fokusu

NOVA STRAN ZA NOV ZAGON

Pa je tu. Prenovljena spletna stran V FOKUSU. Nova oblika, nove vsebine, še lažje dostopna in bolj prijazna za uporabnike.

NOVA STRAN ZA NOV ZAGON

Uredništvo se zaveda, kakšna je situacija v slovenskem medijskem prostoru ter vemo, kaj nas čaka in kaj hočemo. Glavni mediji na žalost niso v službi resnice in ne zagotavljajo  pravice javnosti do objektivne obveščenosti, ampak odkrito pomagajo rušiti legalno izvoljeno vlado in s tem nedvoumno podpirajo določene politične stranke. Mi menimo, da ni naloga medijev permanenten napad na vlado (in kot vidimo samo zato, ker jo vodi Janez Janša), ampak kritika katerekoli vlade, ki dela slabo in pohvala, če dela dobro.

Ko je letos spomladi dnevnik Večer presegel vse meje z enostranskim in skrajno politično motiviranim poročanjem, smo se doma po več kot štiridesetih letih odločili, da takega pristranskega medija ne bomo plačevali. In postopek odpovedi je bil enostaven. Kratek mail, klic prijazne gospe, ki je želela izvedeti razloge za tako odločitev in zadeva je bila rešena. Le odgovornega urednika, da bi še njemu razložil odločitev, mi ni uspelo dobiti. Pri RTV pa je zadeva bistveno težja oz. praktično nemogoča, ker so si delovanje zagotovili z zakonsko obvezno RTV naročnino. In če poročajo nekorektno, manipulirajo, zavajajo ali celo lažejo, se lahko pritožiš samo onemu tam na nebu, pa še to ne pomaga. Ampak naročnino pa je le treba plačati, sicer sledi izvršba, za zakonitimi obrestmi in stroški.

Mi nimamo nobenega privilegiranega statusa kot je npr. zakonska obvezna naročnina. Naši bralci nas boste izbrali prostovoljno, na podlagi zanimivih vsebin in objektivnega poročanja. In, kar je najpomembnejše, nobene naročnine, nobenih plačil. Da bomo zanimivi, bomo vaše odzive budno spremljali, merili število ogledov ter sproti prilagajali uredniško politiko. Skratka, želimo biti zaupanja vreden medij, ki bo s profesionalnim odnosom prispeval k pluralizaciji slovenskega medijskega prostora.

Srečko Hvauc, odgovorni urednik V FOKUSU

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija