SlovenijaTurizem

Poletna muzejska noč 2021 v Centru Noordung – sobota 19.6.2021

Osnovno poslanstvo centra Noordung je raziskovanje, zbiranje in posredovanje dognanj o vesolju in vesoljskih tehnologijah javnosti na način smiselnega povezovanja in prepletanja znanosti, gospodarstva, turizma in umetnosti.

Osnovna dejavnost javnega zavoda Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga je promocija vesoljskih tehnologij in manifestacija človeških dosežkov v vesolju s prepletanjem umetnosti in visokih tehnologij. Ponudba obsega razvoj, postavitev in trženje vesoljskih vsebin v obliki umetniških razstav, razstav eksponatov in multimedijskih interaktivnih aplikacij, ki jih ponujamo splošni javnosti.

Prav tako s povezovanjem in vključevanjem v mednarodne povezave skrbimo za večjo prepoznavnost slovenskih in mednarodnih inštitucij na področju vesoljske dejavnosti na vseh področjih. Preko izvajanja namenskih simpozijev predstavljamo in širimo pomen raziskovanja vesolja tudi splošni javnosti.

Poletje je tik pred vrati in z njim tudi Poletna muzejska noč. Letos se vseslovenskemu dogodku pridružujejo tudi v Centru Noordung.

V soboto, 19. 6., jih boste lahko obiskali vse do 20. ure in se udeležili še enega vodenega ogleda ob 18. uri. Hkrati pa so za vse obiskovalce, ki jih boste obiskali med 18. in 20. uro, pripravili posebno akcijo, in sicer vstop v naše vesolje s 50 % popustom

vir: https://www.center-noordung.si/poletna-muzejska-noc-2021-v-centru-noordung/

mib

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija