Hladilnik(foto: Arhiv V Fokusu)
črna kronikaLokalnoSlovenijaV fokusu

»Podjetnost« pa takšna: “Štirje 18-letniki na Dobrni kradli hladilnike. Vrednost ukradenega za 14 tisoč EUR”.

Celjski policisti so pred dnevi,  v nočnih urah, v bližini hotela  na Dobrni, zaznali vozilo z odprtim prtljažnim delom, ki je bilo v pogonu, voznika pa ni bilo na kraju. V prtljažnem delu vozila so bile štiri škatle, poleg vozila še dve.

 

Policisti so na kraju ugotovili, da je bilo vlomljeno v starejši zapuščen objekt hotela, kjer so hranili različne aparate. Pri pregledu okolice so izsledili 18-letnega fanta, kmalu za tem sta na kraj prišla še dva druga 18-letnika.«Lepa«poslovna pot, ki se je zelo hitro končala. Epilog pa bo zelo verjeten v smeri zapora in odprtje dosieja,  k jih bo spremljal lep del življenja.

 

Policisti so na kraju vsem trem odvzeli prostost. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je pri vlomih sodeloval še četrti 18-letnik, ki so mu prostost odvzeli kasneje. V preiskavi je bilo ugotovljeno, da so vsi štirje 18-letniki vlomili v zapuščen objekt in v treh zaporednih nočeh iz objekta ukradli 14 novih sobnih hladilnikov s steklenimi vrati, s čimer so lastnikom povzročili za okoli 14.000 € škode.

 

Vse štiri 18-letnike bodo kazensko ovadili. O morebitnem epilogu več ko bo kaj več znanega v zvezi z temi nočnimi »poslovnimi« podvigi.

 

Vane T.Costa

Vir: puc@vtc

Foto: Arhiv v Fokusu

 

Mogoče vam bo všeč