SlovenijaTurizem

Podčetrtek domače goste nagovarja z novo oglaševalsko kampanjo Vabljeni daleč stran. Kjer smo vsi doma.

Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, kot ena izmed vodilnih destinacij v Sloveniji, je ta teden na slovenski trg lansiral celostno oglaševalsko kampanjo.

V Podčetrtku, eni najuspešnejših slovenskih turističnih občin, niso imeli lahke naloge. Želeli so izstopati. Želeli so nasmejati. Želeli so povezati več kot 35 ponudnikov. In želeli so pokazati vse atribute dane destinacije. A skrbno izbrani ekipi je uspelo vse skupaj povezati v zgodbo, ki nasmeji, privabi, ruši stereotipe in nenazadnje – med seboj povezuje Slovence.

Na novinarski konferenci v torek, 16. junija, pred Samostanom Olimje so o letošnji poletni kampanji in o turizmu v Podčetrtku spregovorili župan Podčetrtka, Peter Misja, direktor Turizma Podčetrtek, Boštjan Misja, direktor marketinga in prodaje Terme Olimia, Vasja Čretnik, vodja kampanje, Tadeja Kosovel, in vodja digitalnega marketinga na Slovenski turistični organizaciji, Ana Savšek.

Podčetrtek je s svojo čudovito okolico odmaknjen od velikih mestnih središč. Skrit za griči Obsotelja in Kozjanskega, daleč stran od mestnega vrveža. S to odmaknjenostjo so izkoristili priložnost in znotraj Podčetrtka razvili Slovenijo v malem – majhen košček dežele, ki ima vse, kar človek potrebuje za kakovostno življenje: svojo termalno vodo, hribovje, zgodovino in kulturo, polja, vinske trte, vrhunsko kulinariko ter kolesarske in pohodniške poti.

Sodelovanje in združevanje sta ključ do kolektivnega uspeha

Ustvarjalci kampanje so pri snovanju zgodbe in koncepta razmišljali, kako bi najbolje predstavili tako širok nabor ponudbe, povezali vse lokalne ponudnike in jih neposredno vključili v zgodbo. Kot pravijo, so želeli pokazati, kakšno razsežno ponudbo lahko uživate v Podčetrtku. V ospredje so postavili humor, ki je trenutno eden od glavnih značilnosti ustvarjanja vsebin v sodobnem medijskem svetu, in je še kako dobrodošel v trenutnih časih. Po tem, ko so razdelali še ciljne skupine, je ideja dobila svoja krila. Za osrednje akterje kampanje so izbrali in identificirali naključnih sedem tipičnih slovenskih person. Kot osrednji lik kampanje in povezovalni člen pa so ustvarili lik Kozjanca, ki je točno takšen kot domačini – gostoljuben, prijazen gospod, ki je vedno ob pravem času na pravem mestu, in vsakemu gostu z veseljem pomaga.

Za osrednji medij so izbrali video format, šest kratkih humornih posnetkov z različnih lokacij, ki jih boste lahko videli na družbenih omrežjih Visit Podčetrtek. Kampanja je v prvi vrsti podprta s spletnim oglaševanjem in bo trajala skozi vse poletje. Prav tako bodo kampanjo poleg primarnega slovenskega trga oglaševali tudi na hrvaškem in italijanskem trgu. Podčetrtek je ravno zaradi tesnega sodelovanja s ponudniki že vrsto let izjemen primer dobre prakse v Sloveniji. Glavni podpornik kampanje je osrednji nosilec turistične dejavnosti na destinaciji – Terme Olimia, s katerim so združili letošnjo kampanjo s sloganom Daleč stran, ki že vsem znan iz kampanj Term Olimia.

Zgodba, ki bo navdušila celotno Slovenijo!

Dober glas o lepotah Podčetrtka in naravnih zakladih se je razširil po celotni Sloveniji. Kot pravijo v Podčetrtku ni nič nenavadno, da na vrhu Rudnice srečaš Gorenjca, ki ne more verjeti, da je razgled od tam skoraj tako lep kot tisti na domače Alpe. Ali ko prefinjena meščanka ugotovi, da je domač sladoled tako okusen in tako privlačen na pogled, da ji objava na Instagramu nikakor ne uide. Dolenjec kozarec cvička hitro zamenja za vrhunsko lokalno vino iz šmarsko-virštanjskega vinorodnega okoliša, medtem ko se Primorec po okusnem gurmanskem kosilu ležerno namaka v termalni vodi, ki pomirja tako kot domače morje. Štajercu se slikoviti griči Obsotelja in Kozjanskega zdijo čudovit nadomestek domačega Pohorja, Haloz ali Slovenskih goric. Prekmurska družina pa hitro ugotovi, da se tudi tukaj kvalitetno in dobro živi. In skoraj čisto vsak od vas bo zagotovo naletel na Kozjanca – prijaznega, dobrosrčnega, zgovornega in vedno pripravljenega priskočiti na pomoč, ki s svojo pozitivo in humorjem reši tudi kakšno stresno situacijo.

Vir in foto: Turizem Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/16657-podcetrtek-domace-goste-nagovarja-z-novo-oglasevalsko-kampanjo-vabljeni-dalec-stran-kjer-smo-vsi-doma

mib

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija