Dr. Milan Zver, poslanec v EU parlamentu
EvropaPolitikaSlovenijaTwitter novice

Pismo Svetu Evrope in mednarodnim novinarskim združenjem o revanšizmu novega vodstva RTV Slovenija in politični podreditvi javnega medija

Ob   ukinjanju medijske svobode podprte z diktaturo in revanšizmom ter stalinističnih čist v osredni medijski hiši v Sloveniji  se ne sme ostati tiho in nemo opazovati.

Zato je evropski poslanec dr. Milan Zver je skupaj s predsednikom Združenja novinarjev in publicistov dr. Matevžem Tomšičem in predsednikom Slovenskega združenja domoljubnih novinarjev Jožetom Biščakom naslovil pismo, v katerem opozarjajo in informirajo Svet Evrope in novinarska združenja spletne platforme Sveta Evrope za promocijo zaščite novinarstva in varnosti novinarjev o revanšizmu novega vodstva RTV Slovenija, ki s kadrovskimi čistkami in politično podreditvijo javnega medija močno krnijo medijsko svobodo ter pluralnost medijev v slovenskem prostoru.

 

Svet Evrope in novinarska združenja bi se morali odzvati na dogajanje v Sloveniji in od slovenske oblasti zahtevati odgovore ter podpreti novinarje in urednike, ki so na RTV Slovenija javno šikanirani in mobingirani, nekateri celo tako, da morajo poiskati zdravniško pomoč. Spoštovanje medijske svobode novinarjev je temeljnega pomena za delovanje moderne demokratične družbe. Ohranjanje neodvisnosti novinarjev na javni radioteleviziji je ključno za izogibanje političnemu vplivu na medijsko vsebino, kar zagotavlja, da državljani prejemajo kakovostne, uravnotežene in raznolike informacije. Zato je nujno, da se preprečuje odpuščanje novinarjev iz političnih motivov, saj le tako ohranjamo integriteto novinarskega poklica ter krepimo temelje svobodne in odprte družbe.

Pri tem početju je nujno potrebno spodbuditi vse skupine javnega vpliva, da se s to kanibalistično prakso čimprej neha. Kdor ne vidi to dogajanje ali je slep ali zaslepljen z  prej omenjenim sovraštvom. Osnovni človeški in ustavni postulat mora doživeti pozitivni epilog, v  nasprotnem sledi razgradnja in ponovni začetek nečesa,  ki bo temeljilo na prej temeljni pravici do svobode izražanja.

 

Link do pisma Svetu Evrope:

https://milanzver.eu/sites/www.milanzver.eu/files/datoteke/mz_svet_evrope_fin.pdf

Vane T. Costa

Vir: MZ&VTC

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa