Foto: PUC
Črna kronikaEvropaNotranje zadeveSlovenija

Lastnosti notranje meje kot »švicarski« sir: » O intenzivnih nedovoljenih prehodov tujcev kot poročanje o statistiki popitega »pira«.

Slab prizvok in še slabši priokus ima tole poročanje in  “sporočanje2 o ilegalnih prehodov  s strani  naših organov v sestavi,  ki imajo to pomembno nalogo varovanja slovenske  državne meje.

Kaj smo izvedeli?

Da so včeraj v  Zidanem Mostu  izsledili dva državljana Pakistana in državljana Bangladeša, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Kot da naročajo sladico.

Prav tako da so na avtocesti, na območju Vranskega,  v večernih urah ustavili ukrajinskega voznika osebnega vozila. Le ta je v vozilu prevažal štiri državljane Sirije, ki so zapustili azilni dom. Verjetno jima ni bil všeč premer TV sprejemnika. V nastanitvenih objektih  za migrante, ki so v  domovih kjer čakajo na azil morajo imeti opremo,  ki je standardizirana in je v določenih trenutkih takšna,  da jo »navadni smrtniki nimamo na svojih  domovih.  Sirijski državljani so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Vozniku bi naj bila  odvzeta prostost. Po zbranih obvestilih ga bodo  kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega  dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Počakal bo v   preiskovalnem priporu. Kasneje bo imel srečanje pri  preiskovalnem sodniku.

V Slovenj Gradcu  bi naj policisti ustavili voznika kombiniranega vozila, državljana Sirije, ki je prevažal 22 državljanov Sirije, ki so zapustili azilni dom. Sirijski državljani so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Vozniku so odvzeli prostost. Po zbranih obvestilih ga bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega  dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Na preiskovalnega sodnika bo počakal na toplem.

Poleg luknjaste meje imamo tudi luknjasto zakonodajo. Migranti katerim ni všeč namestitev zbežijo, jih ponovno dobijo, ponovno namestijo in se jim štetje časa za azil  in mednarodno zaščito začne znova. Brihtne “buče” so tile »ubogi« migranti, »gostitelji« pa  omejenci. Ilegalne in nezakonite lepo proračunsko redimo.

Slabo za vse nas, mar ne?

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč